3 visiems prieinamos priemonės nustebins poveikiu rankų odai

Numetus nemažai svorio gali pradėti kaboti žastų oda. Problemų dėl to atsiranda ir senstant. Itin dažnai tai išgyvena moterys.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Pratimai.<br>123rf nuotr.
Pratimai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-07-04 10:55, atnaujinta 2017-05-19 23:12

Kai problema jau pakankamai įsisenėjusi, atliekama žastų patempimo operacija. Jos metu yra pašalinamas odos perteklius tiek, kiek yra laisvos odos. Pjūviai daromi taip, kad būtų kuo mažiau pastebimi, o randas liktų vidinėje pusėje, kad jo nesimatytų.

Oda pašalinama kartu su poodžiu, nusiurbiamas riebalų perteklius. Pjūviai būna gana ilgi – nuo alkūnės iki pažasties.

Tačiau tam, kad tokių drastiškų priemonių neprireiktų, vertėtų savo rankomis pasirūpinti jau dabar. Women-page.ru pataria kelis dalykus, kurių reikėtų imtis.

1. Kasdienis masažas šiurkščia pirštine

Procedūrai atlikti tinka plaušinė pirštinė, šiurkštesnė kempinė arba šepetys kūnui šveisti. Rankos masažuojamos išilginiais judesiais, braukiant nuo galūnių aukštyn.

Šitaip rankas masažuoti pakanka po 10 minučių kiekvieną rytą arba vakarą. Švelnesnė ir stangresnė oda bus jau po kelių dienų.

2. Apsiliejimas pakaitomis šiltu ir šaltu vandeniu veiksmingai suaktyvina odos kraujotaką. Iš pradžių prauskitės šiltu vandeniu, paskui po truputį jį sukite karštyn. Kai vanduo būna karštas, užsukite šilto vandens čiaupą, keliolikai sekundžių palikdami ant kūno lietis tik šaltą vandenį. Procesą kartokite bent 5–6 kartus. Maudynes baigti reikia šaltu vandeniu.

3. Mažiausiai tris kartus per savaitę reikėtų atlikti ir šiuos du pratimus:

Siauri atsispaudimai.

Atsigulkite ant žemės. Rankas laikykite pečių plotyje, lėtai leiskitės žemyn ir iškvėpdami atsistumkite. Kūnas visada tiesus. Rankos turi būti tiesiai po pečiais.

Kad pratimas būtų lengvesnis, galite jį atlikti atsiklaupę ant kelių.

Atsispaudimai nuo kedės taip pat sustiprina ir tonizuoja tricepsus.

Apimkite savo kedės priekinį kraštą su savo rankų pirštais taip, kad krumpliai būtų atsukti priekiu. Ištiesinkite rankas taip, kad sėdmenys būtų 10 cm nuo kedės krašto. Sulenkite alkūnes ir nuleiskite klubus tiek, kad šie vos liestų kėdės paviršių. Ištieskite rankas, kad grįžtumėte į pradinę padėtį ir pakartokite pratimą 10 – 12 kartų.

Kad pratimas būtų intensyvesnis, ištieskite kojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.