Ginekologas atskleidė, kaip derėtų plauti intymią zoną

Atrodo, besimaudant viskas yra aišku: plaukus plauname su šampūnu, vėliau tepame balzamu. Kūną triname su dušo želė. Vis dėlto, viena zona moterims išlieka neaiški – ką derėtų daryti su makštimi?

123rf nuotr.
123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 10, 2016, 7:40 PM, atnaujinta May 19, 2017, 7:02 AM

Natūralu, kad kiekviena moteris nori, jog jos intymi zona būtų sveika ir švari. Visgi, tai labai svarbi kūno dalis, dėl kurios priežiūros vis kyla klausimų. Dėl jautrios makšties mikrofloros yra labai svarbu žinoti, kokias priemones galima naudoti, o kokių derėtų vengti, teigia glamour.com.

Akušerė ginekologė Nancy Herta tvirtina, kad šio moteriško kūno organo plauti nereikia, kadangi jis pats turi puikią sistemą, kaip tai daryti.

Makštis puikiai susitvarko su užduotimi palaikyti švarą žemiau juostos. Joje yra ypatingai jautri pusiausvyra tarp gerųjų ir blogųjų bakterijų, o jos pH yra nesunkiai pažeidžiamas. Paprastai jis yra žemas tam, kad makštyje nesiveistų nepageidaujami mikroorganizmai“, – teigė medikė.

Specialistės įsitikinimu, moterys jaučia norą plauti ten todėl, kad pastebi išskyras, kurios taip pat yra visiškai normalu.

„Matomos makšties išskyros yra normalus reiškinys, liudijantis, kad vagina valosi. Jos gali pagausėti bei beveik išnykti priklausomai nuo menstruacinio ciklo stadijos.

Taip pat, po lytinio akto jos gali turėti neįprastą kvapą, kadangi sperma pakeičia makštyje esantį pH. Visgi, nieko daryti nereikia, nes šaunioji vietelė pati susitvarko su užduotimi.

Tad neverta pirkti įvairių muilų, skirtų makšties plovimui. Ypač kenksmingos yra makšties klizmos, kurios pakeičia jos pH ir suteikia visas galimybes užsiveisti blogosioms bakterijoms“, – atskleidė gydytoja N. Herta.

Medikė tvirtina, kad makšties priežiūra itin paprasta – jai nieko daryti nereikia. Daugiausia, ką gali padaryti moteris – apsiprausti švelniu bekvapiu muilu, tačiau į vidų priemonės šiukštu negalima kišti. Išlipus iš dušo užtenka makštį nusausinti rankšluosčiu. Taip galima išvengti drėgmę mėgstančių grybelio bakterijų“ , – kalbėjo gydytoja.

Pasak jos, visos moterys yra skirtingos, todėl kai kurioms nekyla jokių problemų po to, kai panaudoja net ir kvapniųjų medžiagų turintį muilą. Visgi, pastebėjus makšties sudirginimą ar panašius simptomus, prausimosi priemonę derėtų pakeisti.

Taigi, išvada tokia, kad bekvapiai muilai yra geriausias pasirinkimas norint palaikyti intymios zonos švarą, o nieko nedarymas gali net padėti labiau, kadangi makštis išsivalo pati.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.