Patrinkite burnos skalavimo skysčiu pažastį, štai kas nutiks

Burnos skalavimo skysčiu oficialiai pradėta prekiauti XX amžiaus pradžioje. Ir tai pakeitė žmonių mąstymą apie gaivų burnos kvapą.

Burnos skalavimo skystis gali veikti ir kaip dezodorantas. <br> 123RF.com nuotr.
Burnos skalavimo skystis gali veikti ir kaip dezodorantas. <br> 123RF.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2019, 10:41 AM

Tiesa, šiam išradimui buvo iškelti didesni tikslai. Burnos skalavimo skysčio išradėjas Joshepas Lawrence manė, kad išradimas galėtų pasitarnauti gydant net peršalimą ar faringitą. Tačiau jo viltys žlugo.

Nors pastaruoju metu internete sklindantys kiti burnos skalavimo skysčio panaudojimo būdai suteikia nemažai vilčių, jog Anąpilin iškeliavusio išradėjo viltys nebuvo tuščios.

1. Išgelbės nuo pleiskanų

Video siužetus apie grožį kurianti Farah Dhukai tikina, kad burnos skalavimo skystis padėjo jai atsikratyti pleiskanų. Ar tai gali būti tiesa? Dermatologas Macrene Alexiades teigia, kad mentolis ir eukaliptas, esantis burnos skalavimo skystyje gali padėti naikinti grybelį, kuris neretai lemia galvos odos pleiskanojimą. Tačiau tai – ne ilgalaikis po veikis, todėl tinkamas ne visiems.

2. Minkština pėdų odą

Podiatras Ericas Reynoldsas rekomenduoja maišyti vieną dalį burnos skalavimo skysčio su dviem dalimis šilto vandens ir kojas mirkyti du kartus per savaitę. Taip išvengsite nutrynimų, suskeldėjimų, o etanolis padės sunaikinti prastą kvapą ir grybelį lemiančias bakterijas.

4. Veikia kaip dezodorantas

Sudrėkinkite burnos skalavimo skysčiu vatos tamponėlį ir patrinkite pažastis. Tai suveiks kaip dezodorantas, tiesa, gali neturėti tokio ilgalaikio poveikio, tad procedūrą reiktų atlikti kelis kartus per dieną. Jos nevertėtų atlikti po skutimo, jei oda pažeista.

4. Išgelbės nuo nutrynimų

Taip pat burnos skalavimo skysčiu sudrėkinus vatos tamponėlį ir patepus avalynės ar sunkių darbų pritrintą pūslelę ant pėdų, ją dezinfekuosite ir ji sugis greičiau.

Burnos skalavimo skysčiu galima džiovinti ir spuogus, tačiau dermatologai šį metodą vertina nepalankiai, mat veido oda yra kur kas jautresnė ir eksperimentuoti nepatartinas.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 liepos 18 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.