Gražindamasi nusičiaudėjo. Tai, kas nutiko – siaubinga

Blakstienų rietimas kartais, pasirodo, gali būti pavojingas. Štai socialiniame tinkle „Reddit“ plinta nuotraukos, kur moteris rodo, kuo viskas baigėsi, kai ji, riesdama blakstienas specialiomis žnyplėmis, nusičiaudėjo, rašoma dailymail.co.uk.

Štai kuo baigėsi bandymas užriesti blakstienas.<br>„Imgur“ nuotr.
Štai kuo baigėsi bandymas užriesti blakstienas.<br>„Imgur“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2016, 11:18 AM, atnaujinta May 17, 2017, 11:07 PM

Moteris pamanė, kad nuplėšė savo akies voką. Ir nors šis pasirodė esąs vietoje, moteris neteko beveik visų dešiniosios akies viršutinių blakstienų.

Vokai ir blakstienos saugo akies obuolį, omirksint nuolat vilgoma ragena ir junginė, tad likus be blakstienų didėja akių infekcijų rizika.

Blakstienos gyvavimo ciklas yra apie 60-120 dienų. Tad moteriai teko palaukti, kol blakstienos ataugo.

Tiesa blakstienos greičiau iškrenta dėl įvairių priežasčių: alergijos kosmetinėms priemonėms, uždegiminių akių ligų, vaistų, vidaus organų ligų.

Jei jos pradėjo smarkiai kristi, būtina pasikonsultuoti su gydytoju. Jei norite sustiprinti ir greičiau leisti ataugti savo plakstienoms, galite paruošti ir tokį mišinį: lygiomis dalimis sumaišyti ricinos ir varnalėšų aliejų bei aliejinio vitamino E tirpalą, į jį įpilti alavijo sulčių. Švariu tušo šepetėliu šiuo mišiniu blakstienas prieš naktį reikėtų tepti mažiausiai mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.