Pasinaudoję šiais būdais apie pūslelinę pamiršite

Turbūt niekas dar nėra apsidžiaugęs ant lūpos atsiradusia pūsleline. Nenuostabu, ji sukelia daugybę problemų. Iškilusias pūsleles gali niežėti, skaudėti. Visa tai sukelia herpeso virusas, kuris vienu ar kitu gyvenimo etapu užklumpa net 40 proc. pasaulio gyventojų.

123rf.com
123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2016, 8:33 AM, atnaujinta May 9, 2017, 10:34 PM

Laimei, egzistuoja daugybė būdų, padėsiančių ne tik apsisaugoti nuo šio viruso, bet ir sumažinti jaučiamus simptomus juo apsikrėtus, rašė womenshealthmag.com.

Kaip apsisaugoti nuo pūslelinės:

1. Venkite tiesioginio kontakto. Jeigu pastebėjote, kad mylimasis ar šeimos narys turi pūslelinę, venkite juos bučiuoti. Taip pat nenaudokite to paties rankšluosčio, negerkite iš tos pačios stiklinės ir panašiai.

2. Venkite streso. Kartą apsikrėtus lūpų pūsleline, virusas organizme lieka visą gyvenimą. Visgi, galima išvengti jo suaktyvėjimo. Tam reikėtų vengti stresą keliančių situacijų, kadangi jos silpnina organizmo imuninę sistemą.

3. Saugokite lūpas nuo tiesioginių saulės spindulių. Kaip ir stresas, didelis gaunamų saulės spindulių kiekis silpnina imuninę sistemą. Labai svarbu lūpas patepti nuo UV spindulių poveikio saugančiu kremu ar balzamu. Jeigu puslelinė jau yra suaktyvėjusi, pažeistą vietą tepkite atskirai, panaudodami ausų krapštuką. Taip apsisaugosite nuo pūslelinės išplitimo.

4. Palaikykite gerą imuninės sistemos veiklą. Norint apsisaugoti nuo įvairių ligų, vien streso vengimo nepakanka. Taip pat derėtų pasirūpinti vitaminų turinčiu maistu, pakankamu miego kiekiu.

5. Kuriam laikui atsisakykite grožio procedūrų. Įvairios kosmetinės procedūros, pavyzdžiui, lazeriai ar cheminis veido šveitimas, gali sukelti pūslelinės suaktyvėjimą.

6. Venkite naudoti tas pačias kosmetikos priemones. Norėdami apsisaugoti nuo pūslelinės pasikartojimo, venkite tų kosmetikos priemonių, kurias naudojote viruso suaktyvėjimo metu. Visą su pūsleline kontaktą turėjusią kosmetika derėtų išmesti. Tokiu būdu apsisaugosite nuo ligos suaktyvėjimo.

Jeigu pasireiškė pūslelinė:

7. Miegokite galvą padėję aukščiau nei įprasta. Šį sykį turite rimtą priežastį pasinaudoti papildoma pagalve. Galvos pakėlimas aukščiau nei įprastai miego metu užkerta kelią skysčių kaupimuisi pūslelėse.

8. Pažeistą vietą patepkite vanilės ekstraktu. 100 procentų vanilės ekstraktas ne tik gardžiai kvepia, bet ir padeda kovoti su virusais. Suvilgykite juo ausų krapštuką ir patepkite pažeistą vietą. Kartokite kol simptomai visiškai išnyks.

9. Nelieskite pažeistos vietos. Nuolatinis pūslelinės lietimas gali ne tik pailginti gijimą, bet ir lemti bakterijų pateikimą į žaizdą. Tai gali sukelti rimtą infekciją.

10. Pridėkite ledą. Jeigu jaučiate, kad herpeso pažeista vieta ėmė tinti, prie jos pridėkite ledą. Tik nepamirškite jo suvynioti į polietileną ar audinį. Tokiu būdu apsaugosite odą nuo neigiamo šalčio poveikio.

11. Maistą kąskite mažais kąsniais. Nedarykite nieko, kas galėtų dar labiau sudirginti pūslelinę, pavyzdžiui, venkite plačiai išsižioti. Tai gali lemti lūpos plyšimą bei viruso išplitimą į didesnį plotą.

12. Kreipkitės į gydytoją. Jeigu pastebėjote, kad dažnai sergate pūsleline arba jaučiami simptomai yra tieisog nepakeliami, apsilankykite pas gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.