Norite sūraus? Šis ir kiti požymiai byloja, kad jūsų kūnas šaukiasi pagalbos

Egzistuoja daugybė būdų, kuriais mūsų organizmas praneša apie slypinčią ligą ar kitokį negalavimą. Kai kurie jų – didelės rizikos nesukeliantys susirgimai, tačiau pasitaiko ir rimtų, pavojų gyvybei keliančių sunegalavimų, pranešė dailyhealthpost.com.

Sausi plaukai įspėja apie kalcio bei vitamino B trūkumą.<br>123rf.com
Sausi plaukai įspėja apie kalcio bei vitamino B trūkumą.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2016, 10:09 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 2:06 AM

Pateikiame 10 požymių, pranešančių, kad jūsų organizmas šaukiasi pagalbos.

1. Prastas miegas, irzlumas ir mėšlungis

Visi šie simptomai nurodo į magnio trūkumą. Pajautus šiuos požymius derėtų valgyti daugiau šio mineralo turinčius produktus, pavyzdžiui, riešutus, saulėgrąžų sėklas ar kartą per savaitę suvalgant Epsom druskos.

Tai taip pat gali reikšti kalio trūkumą, kuris reguliuoja magnio lygį kraujyje. Tai galima pataisyti valgant lapines bei tamsiai raudonos spalvos maisto produktus, pavyzdžiui, burokus, slyvas ar abrikosus, pomidorus.

2. Noras valgyti druską

Jeigu organizme yra uždegimas, didelė tikimybė, kad norėsis valgyti sūrų, keptą maistą. Visgi, nors ir norėtųsi, tokiu atveju geriausia vengti šių maisto produktų. Geriausia rinktis kokosų pieną, kuriame gausu elektrolitų, stengtis atsipalaiduoti ir ilsėtis.

3. Sausa oda

Išsausėjusi oda paprastai reiškia, kad į racioną reikėtų įtraukti daugiau vitamino E bei riebalų turinčių produktų. Jie padeda palaikyti natūralų odos apsauginį sluoksnį, kuris sulaiko drėgmę bei apsaugo nuo įtrūkimų ar bėrimų. Odos būklę galima pagerinti valgant daugiau avokadų, špinatų, saulėgrąžų sėklų, raudonos saldžios paprikos, avokadų bei riešutų sviesto.

4. Noras valgyti saldumynus

Jeigu nuolat norisi saldumynų, gali būti, kad kepenyse yra smarkiai sumažėjusios glikogeno atsargos, padedančios reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Tam, kad greitai pasijaustumėte geriau, rinkitės juodąjį šokoladą ar suvalgykite šaukštelį medaus.

5. Kraujuojančios dantenos

Kraujuojančios dantenos gali būti baimę sukeliantis simptomas, tačiau dažniausiai tai praneša apie vitamino C trūkumą, kuris padeda palaikyti sveikus kaulus, dantis bei kremzles. Jis taip pat padeda užkirsti kelią žaizdelių atsivėrimui. Būtent todėl, esant vitamino C trūkumui, galima pastebėti smulkias žaizdas ant dantenų.

6. Noras valgyti karščiu neapdorotą maistą

Jeigu staiga ėmėte norėti šviežio, karščiu neapdoroto maisto, tai gali reikšti, kad patiriate kepenų arba skrandžio problemas. Tokiu atveju yra patariama klausyti to, ką pataria organizmas, kadangi tokie produktai pagerina virškinimą bei organizmą aprūpina medžiagomis, kurių jam trūksta.

7. Išsausėjusios alkūnės

Itin išsausėjusi alkūnių oda yra gan akivaizdus vitaminų A ir C trūkumo požymis. Norėdami atsikratyti šių nemalonių pojūčių, alkūnes patepkite kokosų aliejumi bei valgykite daugiau vaisių ir daržovių, ypač morkų, apelsinų, abrikosų ir moliūgų.

8. Norisi jūros gėrybių

Jeigu staiga ėmėte norėti tokių produktų kaip tunas, ar įvairių rūšių menkės, gali būti, kad jūsų organizmui trūksta jodo. Jis yra būtinas gerai skydliaukės veiklai palaikyti. Jeigu suvalgius šių žuvų simptomai nedingsta, vertėtų kreiptis į endokrinologą, kuris įvertintų jūsų skydliaukės funkciją.

9. Trokštate rūgštaus maisto

Rūgštus maistas stimuliuoja kepenis bei tulžį. Geriausiai tai daro spanguolės ir citrinos. Jeigu pasimėgavus rūgščiu maistu šis noras vis tiek nepraeina, derėtų kreiptis į gydytoją. Taip sužinosite, ar žarnynas funkcionuoja taip, kaip turėtų.

10. Lūžinėjantys nagai ir plaukai

Šie du simptomai dažniausiai praneša apie kalcio bei vitamino B trūkumą. Jų daugiausia randama ankštinėse daržovėse, bulvėse, pilnagrūdžiuose produktuose. Taip pat, silpni plaukai bei nagai gali reikšti ir cinko bei geležies trūkumą organizme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.