Visas negandas įveiks kokteilis, pagardintas stebuklingu prieskoniu

Seniai žinoma, kad trinti vaisių kokteiliai yra ypač naudingi sveikatai, kadangi juose gausu įvairių vitaminų bei virškinamojo trakto veiklą gerinančių skaidulų. Tačiau retai kas pagalvoja į šiuos kokteilius įmaišyti prieskonių, kurie gėrimui suteikia dvigubą naudą, rašė organicandhealthy.org.

Trintų vaisių kokteiliuose gausu vitaminų, o juos pagardinus prieskoniais<br>123rf.com
Trintų vaisių kokteiliuose gausu vitaminų, o juos pagardinus prieskoniais<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2017, 7:30 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 7:51 AM

Šiam kokteiliui pasidaryti reikės kelių ingredientų, tačiau svarbiausi iš jų yra egzotiniai vaisiai ir ciberžolė, kurioje gausu kurkumino. Ananasas yra puikus vitamino C bei skaidulų šaltinis, o kurkuminas, kuris stimuliuoja tulžies pūslę, turi su grybeliu, bakterijomis ir virusais kovojančių savybių.

Be to, kelių skirtingų tyrimų metu buvo pastebėta, jog kurkuminas turi auglių augimą lėtinančių bei blokuojančių savybių. Vienas netgi įrodė, jo ciberžolės ekstraktas, kurio sudėtyje yra kurkumino, padėjo stabilizuoti kolorektalinį vėžį.

Pati ciberžolė yra ypač populiari Pietų Azijos valstybėse, kur yra panaudojama daugelio patiekalų pagardinimui. Tačiau, yra ir daugiau būdų panaudoti šį prieskonį. Vienas iš jų – trintų vaisių kokteilio praturtinimas.

Jums reikės:

1 a.š. ciberžolės

1 stiklinės kokosų pieno

Pusės stiklinės ananaso arba mango

1 banano

0,5 a.š. cinamono

0,5 a.š. malto imbiero

1 a.š. chia sėklų

Žiupsnelio juodųjų pipirų

Visus produktus sudėkite į maisto smulkintuvą ir įjunkite tol, kol gausite vientisą masę. Juodieji pipirai padės įsisavinti šiame kokteilyje esančias sveikatai naudingas medžiagas, tokias kaip bananuose esantis kalis ar ciberžolę garsinančios priešuždegiminės savybės.

Kiti ingredientai taip pat neatsilieka – cinamonas padeda kontroliuoti gliukozės kiekį kraujyje, o imbieras padeda sumažinti menstruacinius spazmus ir skausmus. Be to, kokteilyje esančios chia sėklos padidina skaidulų kiekį ir pagerina virškinamojo trakto veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.