Neįprastas būdas patikrinti organizmą: vienas dalykas ir viską išvysite kaip ant delno

Įprastas būdas patikrinti, ar organizme trūksta vitaminų, yra atlikti kraujo tyrimus. Jie atskleidžia, ne tik kiek, bet ir kokių vitaminų nepakanka, todėl, norintiems tikslumo, tai – pati geriausia išeitis. Visgi, dauguma mūsų nori paprasto, aiškaus metodo, leidžiančio sveikatą pasitikrinti išvengiant ilgų eilių poliklinikose. Be to, tai visiškai nemokama, rašė organicandhealthy.org.

Norėdami pasitikrinti ar jums netrūksta tam tikrų vitaminų, pažvelkite į veidrodį ir atkreipkite dėmesį pastebimus pokyčius.<br>123rf.com
Norėdami pasitikrinti ar jums netrūksta tam tikrų vitaminų, pažvelkite į veidrodį ir atkreipkite dėmesį pastebimus pokyčius.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2017, 11:33 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 2:19 PM

Norėdami pasitikrinti ar jums netrūksta tam tikrų vitaminų, pažvelkite į veidrodį ir atkreipkite dėmesį į šiuos pokyčius:

1. Išblyškusi oda

Jei jūsų veidas kas dieną darosi vis blyškesnis, gali būti, kad Jums trūksta vitamino B12. Taip pat nepamirškite patikrinti liežuvio – jei jis atrodo glotnus, tai paprastai reiškia šio vitamino trūkumą. Kiti simptomai apima nuovargį ir atminties sutrikimus.

Tam, kad pagerintumėte savijautą, valgykite daug šio vitamino turinčių maisto produktų, tokių kaip laisvėje augusios žuvies, ekologiškos jautienos ar vištienos.

2. Silpnėjantys plaukai

Jei plaukai ėmė silpnėti, lūžinėti, džiūti, skalpas tapo jautrus ar pleiskanojantis, gali būti, kad organizmui trūksta vitamino B7 (biotino). Paprastai šis trūkumas atsiranda ilgą laiką geriant antibiotikus, kurie sunaikina gerąsias žarnyno bakterijas, kurios padeda šį vitaminą pasisavinti.

Norėdami ištaisyti situacija valgykite daugiau grybų, kiaušinių trynių ar kalafijorų.

3. Užtinę akių vokai

Pastebėjus, kad ėmė tinti akių vokai, gali būti, jog jums trūksta jodo. Tai ypač patvirtina odos išsausėjimas, svorio priaugimas ar trapūs nagai.

Geriausias būdas savo racioną praturtinti jodu yra maisto sūdymas jūros druska. Jo taip pat gausu jūros dumbliuose bei jūrinėse žuvyse.

4. Blyškios lūpos

Išblyškusios lūpos ir dantenos reiškia, kad organizme gali trūkti geležies. Kartais apie tai praneša tokie neįprasti simptomai kaip noras valgyti purvą, žemes ar ledą.

Laimei, to daryti nebūtina. Pakanka valgyti daugiau žuvies, špinatų ir kitų tamsiai žalios spalvos daržovių, pupelių ar raudonos mėsos.

5. Jautrios ar kraujuojančios dantenos

Jautrias ir kraujuojančias dantenas, silpnus dantis paprastai lemia vitamino C trūkumas. Šis vitaminas yra labai svarbus visai mūsų imuninės sistemos veiklai, o jo trūkumas gali sukelti rimtas sveikatos problemas, raumenų skausmus ar netgi visišką dantų netekimą.

Savo racioną vitaminu C praturtinti galite valgydami citrusinius vaisius, uogas, ropes, mangus, kivius, obuolius ir t.t.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.