Atsisakę šių kasdienių įpročių pakeisite savo išvaizdą neatpažįstamai

Kartais galime atrodyti senesnės nei esame ne tik dėl „tradicinių“ žalingų įpročių, bet ir dėl iš pirmo žvilgsnio pačių nekalčiausių dalykų. Kokių?

 123 nuotr.
 123 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2017, 10:01 AM

Atsikratykite įpročio prisimerkti

Dažnai nė nepastebime, kaip išoriniuose akių kampučiuose atsiranda gilių raukšlelių „žąsų kojelių“, susilpnėja vokų odos stangrumas. Neretai dėl to kaltas tik banalus įprotis markstytis.

Tokio odai kenksmingo įpročio priežasčių būna kelios:

1. Netinkamai parinkti akiniai arba trumparegių nenoras juos nešioti. Šiuo atveju, kai prireikia apžiūrėti smulkias detales, žmogus būna priverstas daug kartų per dieną prisimerkti, kitaip jam nepavyktų sufokusuoti savo žvilgsnio. Bėgant laikui šis neišvengiamas judesys tampa nekontroliuojamas, ir visas veidas įgauna „pensininko“ išraišką.

2. Vengimas nešioti saulės akinius vasarą. Ypač pliaže. Nuo ultravioletinių spindulių mūsų oda tampa dar jautresnė, ypač plona ir silpna vokų oda. Ir kai prisimerkiame nuo ryškios saulės, susidariusios raukšlelės tiesiog įsirėžia aplink akis.

Padidinti vokų odos elastingumą padės kolageniniai kremai ir paprasta gimnastika kelis kartus per dieną: nukreipti žvilgsnį į viršų ir žemyn, į kairę ir į dešinę.

Atsargiau su šveitikliais

Žinoma, odai reikia, kad kartkartėmis padėtumėte jai atsikratyti negyvų ląstelių, kurios ją vargina. Tačiau šveisti odą pernelyg uoliai — kenksminga. Jeigu naudosite priemones su abrazyvinėmis dalelytėmis — tai yra šveitiklius — dažniau nei kartą per savaitę, galite pakenkti epidermio (viršutinio odos sluoksnio) ląstelėms ir susilpninti jo apsaugines funkcijas. Oda taps lengviau pažeidžiama, imlesnė uždegimams, infekcijoms ir net senėjimo procesai vyks sparčiau.

Būkite atidžios, kai pasirenkate šveitiklius. Dekoltė oda — pati kaprizingiausia, jai parinkite priemones su smulkiausiomis šveičiamosiomis dalelytėmis, nenaudokite šveitiklių su druskos kristalais.

Jei oda jautri ir linkusi į alergiją, nepatartina naudoti šveitiklių ir gelio su vaisių rūgštimis. Nušveitusios būtinai ištepkite odą gera drėkinamąja priemone. Jei oda sausa ir linkusi į uždegimus, tiks priemonės su alyvuogių aliejumi, alaviju, jei riebi — neriebūs kremai, pavyzdžiui, su hialurono rūgštimi.

Nestverkite šiaudelio

Įprotis gerti kokteilius per šiaudelį — gana erotiškas, tačiau nenaudingas odai. Vamzdeliu sutrauktos lūpos — dėl tokios mimikos aplink lūpas atsiranda smulkių raukšlelių, kurias sunku koreguoti net plastikos specialistams, o pačioms jų atsikratyti — visai nerealu.

Tokį pat efektą daro cigaretės dūmo įtraukimas. Daug rūkantys žmonės paprastai atrodo vyresni už nerūkančius bendraamžius ne tik dėl pageltusios veido odos, bet ir dėl mimikos raukšlelių aplink burną.

Nenuleiskite pečių

Ne mažiau nei odos būklė mūsų išvaizdos jaunatviškumui turi įtakos laikysena. Nuleisti pečiai, įprotis kūprintis įtraukiant krūtinę net 25 metų merginas padaro „nenusakomo amžiaus“ būtybėmis.

Mūsų laikysenos pagrindas — sveiki, stiprūs nugaros raumenys. Ortopedai kūprinimąsi laiko rimta liga kifoze, nuo kurios kenčia ne tik stuburas, bet ir visi krūtinės ląstos vidaus organai. Kruopščiai ištyrę pacientą, gydytojai parenka individualų gydomosios mankštos kompleksą. Jeigu kūprinatės lengvai, šią bėdą galima įveikti pačioms. Iš paprastų ir visur įmanomų atlikti pratimų tiks toks. Penkis šešis kartus per dieną sėdėdamos prie stalo ar mašinoje darykite taip:

įkvėpdamos maksimaliai atlenkite pečius atgal, gerai apsidairykite įtempdamos nugaros raumenis ir atstatydamos krūtinę į priekį. Iškvėpdamos grąžinkite pečius į įprastą padėtį.

Dabar maksimaliai sutraukite pečius į priekį, lengvai pasilenkite į priekį ir išlenkite nugarą lanku. Pakartokite 3—4 kartus.

Įprotis kūprintis taip pat yra savotiška psichologinių problemų projekcija: nuovargio, apatijos, pasitikėjimo savimi stokos, nesugebėjimo įveikti sunkumų. O tiesi nugara ir pečiai — nepriklausomybės ir gerovės simbolis. Priminkite sau, kad pagal laikyseną žmonės vertina mūsų gebėjimą konkuruoti. Paprasčiausias būdas stebėti laikyseną — žiūrėti į savo atvaizdą visuose atspindinčiuose paviršiuose: veidrodžiuose, vitrinose, languose. Stebėti save tarsi iš šalies, kad galėtumėte, kai tik pečiai nusileis, įsakyti sau: tučtuojau susiimk ir žvelk linksmiau!

Nuolatintis kramtymas taip pat ne į naudą

Pasirodo, ir įprotis nuolat ką nors kramtyti arba lukštenti (pavyzdžiui, saulėgrąžas) ne tik sutrikdo virškinimą, bet ir kenkia nosies ir lūpų trikampio odai. Ji reaguoja į įpročius ir byloja apie nuolat patiriamą įtampą. Kai kitą kartą sieksite saujelės riešutų ar saulėgrąžų, geriau sustokite ir porą minučių pamedituokite. Atsipalaiduokite, patogiai atsisėskite, padėkite rankas ant kelių delnais į viršų, užsimerkite ir giliai pakvėpuokite, įkvėpdamos pro nosį, iškvėpdamos per burną.

Trys „jaunystės eliksyro“ komponentai

Amerikiečių senėjimo terapijos specialistai (tai nauja medicinos sritis, kovojanti su senėjimo procesais) išvedė paprastą „jaunystės eliksyro“ formulę:

1. Nerūkykite.

2. Aktyviai judėkite ne mažiau kaip 30 minučių per parą.

3. 5 kartus per dieną valgykite įvairių vaisių ir daržovių.

Specialistai tvirtina, kad tie, kurie laikosi šių taisyklių, gyvens 10—15 metų ilgiau ir atrodys kur kas geriau.

Yra dar vienas dalykas, kurio nereikėtų pamiršti: greičiau sensta tie, kurie mažai miega.

Jeigu naktiniam miegui skiriate mažiau kaip penkias valandas, rizikuojate pasenti 10 metų anksčiau! Idealu miegoti 6—8 valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.