Įspėjo, kokių paslaugų grožio salone verčiau nesirinkti

Pastaruoju metu ypatingai daug žmonių rūpinasi ne tik savo sveikata, bet ir grožiu, tam negailėdami nei laiko, nei pinigų. Grožio paslaugų pasiūla didžiulė, todėl labai svarbu nepasiklysti tarp skelbimų ir reklamų, o  pasirinkti tinkamus specialistus.

 Patarė, kada rinktis mediką, o kada kosmetologą.<br> 123rf.com nuotr.
 Patarė, kada rinktis mediką, o kada kosmetologą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2018, 4:37 PM

Gaila, bet tikrai ne kiekvienas žino, kad ne visas grožio procedūras gali atlikti grožio specialistas (kosmetologas, kosmetikas).

Šiuo metu populiarios veido ir/ar kūno priežiūros procedūros, kurių metu naudojami invaziniai (pvz. mezoterapija, botulino toksino, hialurono rūgšties injekcijos ir kt.), elektrokoaguliaciniai, krioterapiniai, lazerioterapiniai odos gydymo ir koregavimo metodai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento Kėdainių skyrius informuoja, kad hialurono rūgšties preparatai injekcijomis (raukšlių išlyginimui) Lietuvoje yra tiekiami į rinką kaip medicinos prietaisai, botulino toksino preparatai vartotini kaip vaistai, todėl gydomosios kosmetikos ir gydomosios chirurginės kosmetikos veiklas gali vykdyti tik gydytojai specialistai.

Odos, odos priedų ir paodžio pažeidimų gydymas, taikant elektrokoaguliacinius ir krioterapinius metodus; odos atsluoksniavimas, senėjančios odos ir hiperhidrozės koregavimas konservatyviaisiais ir invaziniais metodais; lazerioterapija taip pat priskirtini gydytojo dermatovenerologo kompetencijai.

Paslaugas gali teikti tik gydytojas dermatovenerologas turintis medicinos praktikos licenciją. Šios paslaugos turi būti teikiamos asmens sveikatos priežiūros įstaigose, turinčiose licenciją verstis asmens sveikatos priežiūros  veikla ir teikti šias paslaugas.

Grožio specialistas grožio salone gali teikti tik higienines  (natūralų žmogaus kūno grožį padedančios išlaikyti profilaktinės priemonės) ir dekoratyvines kosmetikos paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.