Fitoterapeutas Juozas Ruolia išvardijo keturis geriausius vaistus – antibiotikų neprireiks

Atėjus žiemai ir pajutus pirmuosius peršalimo simptomus, neretas iš mūsų iš karto griebiasi vaistų. Tačiau to visai nereikia, įsitikinęs Nacionalinio vėžio instituto fitoterapeutas Juozas Ruolia. Anot jo, apsisaugoti nuo ligų galime paprasčiausiais produktais, kuriuos kiekvienas turime namuose.

Fitoterapeutas Juozas Ruolia sakė, kad apsisaugoti nuo ligų galime paprasčiausiais produktais, kuriuos kiekvienas turime namuose.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Fitoterapeutas Juozas Ruolia sakė, kad apsisaugoti nuo ligų galime paprasčiausiais produktais, kuriuos kiekvienas turime namuose.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Fitoterapeutas Juozas Ruolia patarė jokiu būdu nepamiršti česnako.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Fitoterapeutas Juozas Ruolia patarė jokiu būdu nepamiršti česnako.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
„Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Kitoks pokalbis“ vedėja Daiva Žeimytė-Bilienė.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
„Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Kitoks pokalbis“ vedėja Daiva Žeimytė-Bilienė.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2019, 6:34 PM, atnaujinta Jan 12, 2019, 11:18 AM

Žurnalistės Daivos Žeimytės-Bilienės ir J.Ruolios pokalbis – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Kitoks pokalbis“.

– Pone Juozai, žiemą labai daug kas serga. Bet kai serga, didžioji dauguma žmonių griebiasi vaistų ir net slogas imasi gydytis antibiotikais. Kas atsitiko? Ar mes nebepasitikime gamta, nebemokame gydytis, ar vaistų per didelė pasiūla?

– Didžiausias kaltininkas yra bučinys. Nenorim bučiuotis su žmogumi, valgančiu česnaką. Mūsų kontinente, dažnai priekaištaujama, kad įvairias vaistažoles dėl įvairių pasisveikatinimų reikia valgyti tik iš tos zonos ir teritorijos, kurioje gyveni. Nėra čia teisybė, yra subjektyvūs mastymas, net ir kai kurių mokslininkų.

Visos daržovės ir vaisiai bei vaistažolės turi reikiamą kiekį medžiagų sau egzistuoti. O kadangi mes su augalais sandara, veikliomis medžiagomis labai panašūs, tai kada prisotinam organizmą iš augalų veikliosiomis medžiagomis, organizmas turi iš ko pasirinkti. Pavyzdžiui, imunitetas. Visi tik imunostimuliatorius skiriame, o pamaitinti imunitetą sudedamosiomis imuniteto dalimis visumoje pamirštame – bičių duonelės 3-4 šaukštai, vitaminai omega 3, omega 6 iš žuvies ir sutarkuota, riebaluose pakepinta morka su 3-4 skiltelėmis česnako.

Gerbiamieji sveikatos propaguotojai, kelintą laidą jūsų žiūriu ir visi užmirštate česnako biochemiją. Česnake alicinas virsta veikliąja medžiaga – ir antibiotiku, ir surišančiu sunkiuosius metalus, ir daugybe paslaugų atliekančiu. Kai jį sutraiškom, suartiname medžiagas A ir B, gauname aliciną. Ir čia alicinas jau tampa galingu antibiotiku, imuno stimuliatoriumi.

– Ar mes teisingai vartojame česnaką? Kiek jo valgyti per dieną, jei yra gripo ar peršalimo simptomai?

– Amerikos ir Kanados mokslininkai, tyrėjai pataria iki 5 skiltelių per dieną. Sutraiškyti, česnakų smulkintuvu susmulkinti ir sudėti į tarkuotas morkas, kurios sumaišytos su grietine, kitaip sakant, naminiu majonezu. Ponios, išmokite darytis naminį majonezą, nes įvairūs papildai ne visada kepenyse teisingai suprantami. O nuo parduotuvinių majonezų skundžiasi, kad viduriuoja, nepriima, beria. Darykitės naminius.

– O koks yra naminis majonezas?

– Grietinė, garstyčios, kiaušinio trynys, druska ir cukrus – ir sumaišykite. Tada įdedame česnaką. Ir česnake esantys eteriniai aliejai ištirpsta grietinėje, užsifiksuoja ir turime nuostabią kompoziciją organizme imuninėms, apykaitinėms paslaugoms, ypač sergant krūtų vėžiu. Dažniausiai moterys būna gyvenusios gyvsidabrio garuose 5 metus. Česnake esančios medžiagos suriša gyvsidabrį, kadmį, molibdeną, padaro juos netirpius ir su fekalijomis pašalina lauk. Įvertinkime tai, darykime tai, o ne tik šnekėkime ir kritikuokime vieni kitus.

– Ar česnakas tinka visiems? Ir vaikams, ir suaugusiems?

– Nuo 2 metų jau galima su košyte pusę ar trečdalį skiltelės vaikus pratinti. Nebijokime, jie nevalgys dar. Iki 3-4 metų mano anūkės česnako nė matyt nenori dar. Antroji pusė – turi būti čiobrelių, šalavijų, bergamono, kitų eterinių aliejų visuma pas normalią šeimininkę, normalią moterį. Ant virtuvinės kempinėlės po lašą eterinio aliejaus užlašinkite ir išnešiokite po visus kambarius. Įrodyta mokslininkų, kad eteriniai aliejai išžudo visų rūšių virusus.

– Kodėl tuomet mes iš karto vaistų griebiamės? Žiemą negauname pakankamai maistinių medžiagų, netgi vaisių ar daržovių neturime, kuriuos vasarą užsiauginame.

– Kopūstų turime, morką turime. Parūgęs kopūstas turi apie 10 medžiagų – vitaminų, mikroelementų. Tik visas namines daržoves – ropes, salierus, kokius turite gumbus – mikseriu susmulkinkite. Aš kartoju visur – mes ne karvės, mes neturime fermento, kuris skaldo augalinę ląstelieną.

Nevenkite ant palangės auginti rudenį iš sodo atsivežtų petražolių, svogūnų laiškų. Ir padarykite kompoziciją – morka tarkuota ir pabuvusi su alyvuogių aliejumi, kopūstas, ypač raugintas ir žalias. Taip pat burokėlių visos ponios turite. Išsivirkite, tik burokėlių sulčių nemaišykite su citrinos ir imbiero sultimis – prakiurdinsite inkstus. Inkstuose su šlapimu atsiras kraujas. Ir aš tada kabinete išsiaiškinu, ką jūs vartojate, kodėl pas jus šlapime kraujas, nors jūs visumoje sveika. Saviveikla neužsiimkite.

– Pone Juozai, bet gripo kopūstų sultimis juk neišgydysi?

– O kas baltymus duos, o kas angliavandenius natūralios erdvinės sandaros, vitaminus duos? Svogūno laiškai, rauginti kopūstai ir ką turite po ranka konservuoto. Gerbiamosios ir gerbiamieji, melas yra, kad konservuotuose maisto produktuose sunyksta vitaminai, fermentai ir visi papildai. Mikroelementai visi lieka, baltymų dalis lieka, angliavandeniai lieka. Turite naminių pomidorų konservuotuose stiklainiukuose – naudokite. Tik pomidorus, vyrai, jei save gerbiate, trupučiuką apipilkit karštu vandeniu. Konservuodami juos ir apipylėte, bet iš parduotuvės jeigu nusiperkate, apipilkite karštu vandeniu, kad atsipalaiduotų likopenas.

– Kodėl vyrams taip akcentuojate?

– Todėl, kad slopina prostatos išsidirbinėjimus ir jos augimą ne laiku ir ne vietoje. Jeigu nuplikoma, atsipalaiduoja likopenas, o jis yra vadybininkas prostatai. Gerbkime jį, tą likopeną, ir jį išgryninkime, atlaisvinkime.

– Kuo rizikuoja tie žmonės, kurie slogą gydosi antibiotikais?

– Rizikuoja sunaikinti žarnyno bakterijas negrįžtamai, netgi kai stiprūs. Jonas, jo draugė Onutė vaistininkė. Ko Jonas prašo, Onutė duoda. Ir nugalabija Jono bakterijas žarnyne, prasideda viduriavimai, įvairūs negalavimai ir tada reikia labai galingus preparatus taikyti, kol atstatai Jono žarnyną. Gerbiamosios vaistininkės, neduokite nei draugams, nei meilužiams antibiotikų ne gydytojų išrašytų. O gerbiami gydytojai, meldžiu, ligonių kasos apmoka – atlikite antibiotikams pasėlį. Skreplių, išmatų, šlapimo ir nustatykite, kad tikrai reikia šito antibiotiko, o ne kito.

– Ne plataus vartojimo, o kito?

– Taip. Beatodairiškai antibiotikų nevartokite, nes gresia nuo apkurtimo iki inkstų ir kraujodaros sutrikimo. Ypač vaikučiams, gerbiami gydytojai, meldžiu, nesityčiokite, padarykite pasėlį iš jų skreplių. Kad nereikėtų ranka mostelėti: ai, jeigu neveiks šitie, tai suveiks kiti. Taip garbingi Vilniaus gydytojai elgiasi su mano anūke: ai, paskyriau šituos, neveikė, nu tai kitus. Tada jau marti sukilo kovoti už anūkę. Yra neatsakingumas jūsų antibiotikų požiūriu, kai yra natūralūs antibiotikai česnake, čiobrelyje, visuose propolio dariniuose, kur yra milžiniškos disertacijos apgintos, Anglijoje, Turkijoje ir Vokietijoje studijos milžiniškos, pilnos vaistinės propolio preparatų. Liepkite tėvams pirmiausia nupirkti, kai vaikai pradeda sloguoti, vandeninį propolio tirpalą ir landas tegu ištepa. Namuose, ties lovyte padėkite propolio prisotintą kempinukę, prieš tai, žinoma, eteriniui aliejui ir propoliui padarykite lūpos mėginį, ypač vaikams iki 2 metų, ir įtrinkite. Jeigu nėra paraudimo, išbėrimo – saugiai vartokite. Bet neignoruokite propolio, česnako, čiobrelio ir šalavijo.

– Žiemos metu dažniausiai nusilpsta organizmas ir, ruošiantis pavasariui, žmonės pradeda pirkti įvairiausius papildus, vitaminus. Įmanoma be jų apsieiti?

– Mielieji, pirmiausia nepamirškite namuose, nusipirkę litrą „Vytauto“ ar „Birutės“, įspausti dviejų citrinų sultis. Ir šitą butelį su dviejų citrinų sultimis išgerkime. Namuose, virtuvėje, miegamajame turėkite bičių duonelės stiklainioką, sumaišytą su medumi ar vieną. Bičių duonelėje yra visos baltymų sudedamosios dalys ir vitaminai, fermentai, kurie reikalingi mūsų atsparumui. Pamaitinkime imunitetą.

– Kiek reikia valgyti bičių duonelės?

– Iki 70 kg – 2 šaukštai, iki 90 kg – 3-4 šaukštai. Pagal svorį reikia žiūrėti. Ir viena žuvis – stengtis kas antrą dieną visą laikotarpį, kol šeimos narys serga, kol epidemija mieste. O kasdien prie kotleto ar kito mėsos patiekalo, kurį žmogus valgo, bus padėta agurkas, kad ir sintetinis, kad ir pomidoras sintetinis. Tik mielieji, užmerkite sintetinius, pirktus, kurie maitinami tik vandeniu, parai ar pusei dienos sodos ir druskos tirpale. Tegul šie iš šiltnamio purškalai būna nuimti. Soda atskies ir pašalins, druska išsiurbs iš agurko akučių.

Mielosios šeimininkės, agurko žievelės nepjaukite ir neišmeskite kiaulėms, karvėms. Ten yra vitaminų telkiniai, natūralios erdvinės sandaros vitaminai tiesiog eina į apykaitą, tiesiogiai į mūsų organų poreikius. O sintetinius, kurie yra vaistinėse, dar reikia nuvaryti į kepenis, atomus sustumdyti kaip reikiant ir tada vartoti. Irgi gerai yra.

Tingime ant palangės 10 svogūnėlių, petražoles pasisodinti – oi, vaizdui mūsų labai blogai. Ne vaizdą tvarkykis, o sveikatą žiūrėk savo. Kasdien paimam po 2-3 šakelytes petražolių, svogūno laišką, suvalgom sutraiškytus ir sumaišytus su tarkuota morka. Nes tarkuotoje morkoje yra 20 karotinoidų, vitaminai, fermentai – užmiršom. Visi šaltalankių aliejų kažkaip atsimenat, o morkoje yra tik morkų sultys – tai čia kaip po veselės. Apsiženijate ir leista bučiuoti tik į lūpas, o daugiau nieko negalima daryti. Tai nesityčiokime ir iš česnako, ypač rauginto kopūsto.

Dar, gerbiamieji, daugelis jūsų ateina ir klausia: duok žolių, nes pas mane rado kažkokią bakteriją skrandyje. Gerbiamieji gydytojai, jūs puikiai žinote, gerbiamieji žmonės, žinokite, kad ši bakterija per pusę metų nešalinama, sukelia skrandžio uždegimą, opą arba vėžį. Gydytojų klausykite ir vartokite tuos antibiotikus. Gydytojai dažniausiai parenka teisingai ir po to metus laiko dar vartojam česnaką ir propolio tabletes po vieną tris kartus. Jų vaistinėje yra pakankamai. Šios bakterijos skrandžio raukšlėse lieka, labai sunku jas panaikinti, bet kai metus laiko žmogus vis vartoja jas žudančias priemones, jas išnaikina.

– Artėja pavasaris ir daug kas pradeda laikytis dietų. Yra ir grikių dieta, ir ketogeninė, kur smarkiai ribojami angliavandeniai, ir Diukano, kur reikia maitintis baltymais ir vitaminais, bet vengti riebalų ir angliavandenių. Ką jūs manote apie dietas?

– Gerbiamosios ponios ir ponai, tame tarpe ir man tai gresia: vietoj 3 kotletų – 6, vietoje 2 cepelinų – 4. Kai persivalgom, viršsvoris auga. Gerbkime save, vaikus, šeimos narius – nepermaitinkime. O sotumą jausmą, gerbiamosios ponios, išgaukite su padžiovintais, sumaltais kavamale linų sėmenimis ant keptuvės – po šaukštą, kai norite ne laiku valgyti. Atėjo į darbą – jau norite valgyti, pradėjote dirbti – jau norite valgyti, o valgyti bus galima tik 13 valandą. Paimate šaukštą sumaltų linų sėmenų, įpilate į stiklinę vandens, pamaišote ir išgeriate. Ir atsiranda sotumo jausmas, išbrinksta ir užblokuoja neteisingą ir ne laiku atsiradusį poreikį valgyti. Šitą daro daugybė tūkstančių žmonių pasaulyje, tiek ir Amerikoje, Anglijoje, Kanadoje.

Ypač Kanados mokslininkai bara mus, kad mes ir ligoniams, ir ne ligoniams be reikalo kišame antibiotikus, cheminius papildus, o jų, gerbiamieji, pramonė yra stipri. Jų yra 2500. Tai suvokite, kad prie 2500 naujų medžiagų prisitaikyti kepenims vis reikia ir reikia. Ir jos užmiršta savo tiesioginę funkciją.

– Dietų laikytis ar ne?

– Ir nereiks dietų laikytis. Toms poniutėms, kurios įsitaisė draugus ar vyrams susimaišė protas ir reikalauja, kad žmona būtų kiparisas, pasiūlykite. Ir jam pačiam, jeigu pilvotas. Jei linų sėmenys saugios, tvarkingos, jos visada jums pagerins stemplės, skrandžio darbą bei tuštinimąsi.

„Kitoks pokalbis“ – penktadieniais 16.30 ir 20.30 val. per „Lietuvos ryto“ TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.