Kaip turėti tvirtus nagus: viena klaida gali būti lemtinga

Tvarkingi nagai – žmogaus vizitinė kortelė. Šį posakį girdime dažnai. Tačiau ką daryti, jeigu nagai skyla, trupa ir iki grožio jiems dar toli?

Labai svarbu nagus dildinti viena kriptymi, o ne pirmyn – atgal.<br> 123rf nuotr.
Labai svarbu nagus dildinti viena kriptymi, o ne pirmyn – atgal.<br> 123rf nuotr.
Nagams ypatingai reikia kalcio, tad norint juos sustiprinti verta papildomai naudoti šią medžiagą. Daugiausia kalcio turi varškė ir pienas. S<br> 123rf nuotr.
Nagams ypatingai reikia kalcio, tad norint juos sustiprinti verta papildomai naudoti šią medžiagą. Daugiausia kalcio turi varškė ir pienas. S<br> 123rf nuotr.
Jei norite kuo geriau apsaugoti nagus, svarbu atliekant buities darbus mūvėti pirštines.<br> 123rf nuotr.
Jei norite kuo geriau apsaugoti nagus, svarbu atliekant buities darbus mūvėti pirštines.<br> 123rf nuotr.
Nagų laką naudoti reikėtų darant pertraukas.<br> 123rf nuotr.
Nagų laką naudoti reikėtų darant pertraukas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-03-13 10:17

Sveiki nagai turėtų būti lygūs. Jokių skilimų, lūžimų ir sluoksniavimosi, jokio gelsvumo. Šviesiai rožinės spalvos, baltais galiukais, lygiu paviršiumi – štai kaip atrodo tvirti ir sveiki nagai. Deja, realybė dažnai kitokia. Ne vienai teko patirti nusivylimą, kai kruopščiai auginti nagai per dieną nulūžinėja ir išsisluoksniuoja. Kas galėtų padėti?

Taisyklingas manikiūras

Norint atlikti manikiūrą namuose, reikia apsirūpinti jam tinkamais įrankiais. Odelių verčiau nekarpyti, nes taip galite pažeisti nagą, užsikrėsti infekcijomis, o pačios odelės tik dar greičiau augs. Tad žirklučių joms nereikės – geriau jau turėti specialų odeles minkštinantį aliejuką ir pagaliukų joms atstumti.

Renkantis dildę svarbu, iš ko ji pagaminta. Metalinės dildės aštresnės, tad geriau įsigyti stiklinę. Stiklinė dildė mažiau žaloja nagą. Turintiems silpnus nagus, patariama juos dildinti tik viena kryptimi – šiūruodami dilde į abi puses galite pažeisti nago struktūrą ir paskatinti galiukus skilinėti.

Jei nagus ne tik dildinate, bet ir kerpate, būtina pasirinkti teisingą ilgį. Didžiausia klaida – per trumpai kerpami nagai. Būtinai reikia palikti baltos spalvos nago galiukus. Jei nuolat nukerpate nagą per trumpai – t.y., paliekate tik rausvąją plokštelę – ilgainiui pirštų galai gali darytis skausmingi ir jautrūs, o ataugantys galiukai – sluoksniuotis bei skilti. Nežinantys šios klaidos gali metų metus stengtis sustiprinti nagus ir stebėtis, kodėl nepavyksta.

Atsargumas buityje

Muilas, įvairūs plovikliai, cheminės medžiagos – kas gali būti geriau nagams? Atsakymas – viskas. Ėdrios cheminės priemonės daro nagams didžiulę žalą. 

O jeigu rankas dar pamerkiate į itin karštą vandenį, galite būti tikri, kad nagai silps. Tiesa, vienodai smarkiai jiems kenkia tiek karštas, tiek ledinis vanduo. Taip pat geriau nagų nenaudoti kaip lupimo, etikečių nuėjimimo, skardinių atidarymo ir pan. įrankių.

Jei norite kuo geriau apsaugoti nagus, svarbu atliekant buities darbus mūvėti pirštines. Taip pat pasirinkti šiltą ar vidutinę vandens temperatūrą. O baigus valymo darbus, visada pasitepti nagus ir rankas drėkinančiu ar maitinančiu kremu. Kremą geriausia atsiminti bent 3-4 kartus per dieną: ryte, dieną po buities darbų ar einant į lauką bei grįžus iš jo, ir prieš miegą.

Tvarkingi nagai – žmogaus vizitinė kortelė. Šį posakį girdime dažnai. Tačiau ką daryti, jeigu nagai skyla, trupa ir iki grožio jiems dar toli?

Stiprybė iš vidaus

Nagams ypatingai reikia kalcio, tad norint juos sustiprinti verta papildomai naudoti šią medžiagą. Daugiausia kalcio turi varškė ir pienas. Siekiant sustabdyti sluoksniavimąsi, padės vitaminas D. Kadangi Lietuvoje saulė yra retas svečias, vitaminą D dažniausiai rekomenduojama gerti papildomai.

O užvis labiausiai nagus stiprina B grupės vitaminai. Vitaminas B7 grožio vitaminu vadinamas ne tik dėl savo poveikio plaukams, bet ir dėl poveikio nagams. Tiesa, pradėjus gerti bet kokius vitaminus derėtų atsiminti, kad paprastai kursas trunka bent 3 mėnesius. B7 vitamino taip pat gauname gerdami pieną, valgydami jautieną ir net juodąjį šokoladą. Skanaus!

Grožio ritualai

Padėti nagams gali ir paprastos buitinės priemonės. Ypač nagus stiprina citrina. Prieš darantis manikiūrą rekomenduojama retsykiais perpjauti citriną per pusę ir panardinti nagus į abi jos puseles dešimčiai-penkiolikai minučių. 

Nagų laką naudoti reikėtų darant pertraukas. Jeigu kelias dienas esate lakuotais nagais, nusivalius laką reiktų bent porą dienų leisti nagui pakvėpuoti. Lakas neleidžia deguoniui prasiskverbti į nagą, todėl visada būdamas po lako sluoksniu nagas tarsi dūsta. O ilgai lakuojant nagus vien raudonu laku, nago plokštelė ima gelsti.

Be to, svarbu ir tai, kuo valote nagus. Valikliai su acetonu yra kenksmingesni. Laką jie, žinoma, pašalina greičiau, tačiau kenkia pačiam nagui. Norint sustiprinti nagus, geriausia rinktis valiklį be acetono ir tokį, kurio sudėtyje būtų vitaminų.

Specialistai rekomenduoja bent porą mėnesių kruopščiai laikytis nagų priežiūros patarimų: saugoti rankas dirbant buities darbus, teisingai atlikti manikiūrą, maitinti ir drėkinti nagus kremais bei vartoti vitaminus. Pora mėnesių – ir turėtumėte pastebėti pokyčius!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.