Atskleidė tikrąjį grožio receptą: pinigus grožio produktams švaistėte be reikalo

Naudojate daugybę gaminių grožiui puoselėti? Vartotojiškumas ir grožio kultas skatina turėti nemenką sumą banke. Tačiau ar pagalvojote, kad daugelis priemonių ir procedūrų yra skirtos dorotis su pasekmėmis, o ne pačiomis problemų priežastimis.

Prastos išvaizdos oda gali būti ir nusilpusios imuninės sistemos ženklas.
Prastos išvaizdos oda gali būti ir nusilpusios imuninės sistemos ženklas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-29 18:21

Galbūt nepatikėsite, tačiau jūsų grožio ir sveikatos paslaptis – stipri imuninė sistema! Štai kaip susijęs jūsų imunitetas ir grožis.

Limfinės sistemos vaidmuo

Gydytojai tikrindami sveikatą apžiūri ir limfmazgius. Limfinės sistema yra vienas svarbiausių imuninės sistemos gynybos komponentų, kuris taip pat atskleidžia pirmuosius infekcijos požymius.

Limfinis skystis padeda kovoti su ligomis ir infekcijomis skirtingose kūno vietomis, o štai limfotakos sutrikimai gali nulemti tokias problemas kaip celiulitas, edema ar strijos.

Limfotakai labai svarbi jūsų mityba: valgykite kuo daugiau skaidulų turinčio maisto, vaisių daržovių. Nepamirškite fizinio aktyvumo, o idealiu atveju – ir reguliaraus masažo.

Vyrų patrauklumas

Ne vien išvaizda daro vyrus patrauklius. Škotijoje atliktas tyrimas parodė, kad aukštu testotestorono lygiu pasižymintys vyrai atrodo patrauklesni moterims. Tyrimo metu su 74 vyrais buvo išbandyta hepatito vakcina. Vyrai, kurių imuninis atsakas buvo geresnis, pasižymėjo ir aukštesniu testosterono lygiu bei žemesniu kortizolio (streso hormono) lygmeniu. Jų nuotraukos moterims taip pat atrodė patrauklesnės nei vyrų su silpnesniu imuniniu atsaku.

Plaukų sveikata

Turbūt nereikia net pasakoti, kad imuninės sistemos nusilpimas yra tiesiogiai susijęs ir su plaukų slinkimu. Labai dažnai imuniteto nusilpimas gali nulemti tokias būkles, pavyzdžiui, skydliaukės sutrikimus, kurie tiesiogiai veikia žmogaus plaukų augimą, o šiuo atveju – intensyvų slinkimą.

Odos sveikata

Dėl prastos odos būklės nekaltinkite vien genų. Prastos išvaizdos oda gali būti ir nusilpusios imuninės sistemos ženklas. Galbūt pats laikas pagalvoti apie mitybą ir vitaminų A, B, C, E ir cinko bei arginino stoką. Tai padės sustiprinti imunitetą, tuo pačiu ir oda taps gražesnė.

Tad išvada viena: jei norite būti gražūs – pirmiausia rūpinkitės savo sveikata ir imuniteto stiprinimu. Grožio produktai be stipraus imuniteto bus tik problemos pasekmių sprendimas. Ir, deja, laikinas.

Parengta pagal gaia.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.