Pamiršite „jo-jo“ efektą: mažos nuodėmės taisyklė nebeleis priaugti svorio

Daugelio svajonė – sotus pilvas ir daili figūra, bet ar tai įmanoma? Ar įmanoma sulieknėti ir nepatirti vadinamojo „jo-jo“ efekto? Štai ką sako mitybos specialistai. Keli patarimai svajojantiems apie sveiką svorį ir dailesnę išvaizdą.

Jei bandome valgyti visiškai sveikai, atsiranda labai daug streso, o stresas yra vienas iš pavojingiausių dalykų, norint numesti svorio.<br> 123rf nuotr.
Jei bandome valgyti visiškai sveikai, atsiranda labai daug streso, o stresas yra vienas iš pavojingiausių dalykų, norint numesti svorio.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2019, 2:41 PM

1. Norint numesti svorio, 80 proc. sėkmės slypi mityboje, o likę 20 proc. pasiekiami sporto salėje.

2. Svarbiausia yra surasti priežastį, kodėl žmogus priaugo svorio. Tų priežasčių gali būti labai daug. Pirmiausia, žmogus gali patirti labai daug streso, tuomet svoris pradeda kauptis aplink juosmenį. Gali būti sutrikusi skydliaukės ar virškinimo veikla, išbalansuotas cukraus kiekis kraujyje. Tai nereiškia, kad žmogus serga cukriniu diabetu, tačiau jau eina link to. Kita antsvorio priežastis gali būti, kad žmogus tiesiog valgo per daug, o taip nutinka dėl liūdesio, nuobodulio. Taigi kiekvienu atveju gydymo būdas, mitybos planas turi būti skirtingas.

3. Yra žmonių, kurie turi silpnesnę valią ir negali atsisakyti gardumynų, jei jų yra kur nors spintelėje. Paprasčiausias sprendimas tuomet – jų nepirkti.

4. Šimtu procentų valgyti vien tik sveiką maistą nereikėtų. Reikėtų sau leisti šiek tiek nuslysti į šalį. Jei bandome valgyti visiškai sveikai, atsiranda labai daug streso, o stresas yra vienas iš pavojingiausių dalykų, norint numesti svorio. Stresas lemia potraukį saldumynams, be to, svoris tiesiog nekrenta.

5. Labai dažnai matau žmonės labai sveikai maitinasi, tačiau tarp maitinimų nuolat užkandžiauja. Tuomet svorį sureguliuoti sudėtingiau. Pradėti reguliuoti svorį reiktų nuo trijų didelių patiekalų ir vieno užkandžio. Net vienas papildomas riešutas bus užkandis.

6. Ką reikėtų riboti, tai – cukrų. Jis ir nesąmoningas valgymas nulemia antsvorio augimą.

7. Paskutinis dienos valgymas turėtų būti trys valandos iki miego. Vakare geriausia pasirinkti mėsą arba žuvį su daržovėmis.

Jūsų gyvenimą kartino antsvoris ir prasta savijauta? Pasirinkote sveikesnę mitybą ir geresnės savijautos kelią ir pasiekėte pirmųjų rezultatų? Pasidalykite savo istorija su portalo lrytas.lt skaitytojais čia , balsuokite, laimėkite prizus ir įkvėpkite kitus! Įdomiausių, labiausiai įkvepiančių istorijų autoriai turės galimybę laimėti konkurso rėmėjų įsteigtus prizus sau ir savo draugui, kuris galbūt taip pat svajoja apie tokius pokyčius! Daugiausiai balsų surinkusios istorijos laimės įsteigtus prizus. Nugalėtojai bus skelbiami lapkričio 4 dieną.

Parengta pagal harvard.edu ir „Womans Health Mag“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.