Išdavė jaunatviškumo paslaptį: brandus amžius ne kliūtis būti energingai ir atrodyti žavingai

Pase įrašyti skaičiai nedaug pasako apie mūsų vidinį amžių, jei puikiai atrodome ir savijauta gera. Kaip pasiekti gerų rezultatų norint išsaugoti sveiką kūną, gražią odą ir neišsenkančią energiją? Tam tikrai yra būdų ir jais vadovaujantis galima pasiekti puikių rezultatų.

Pase įrašyti skaičiai nedaug pasako apie mūsų vidinį amžių, jei puikiai atrodome ir savijauta gera.<br>123rf.com
Pase įrašyti skaičiai nedaug pasako apie mūsų vidinį amžių, jei puikiai atrodome ir savijauta gera.<br>123rf.com
Pase įrašyti skaičiai nedaug pasako apie mūsų vidinį amžių, jei puikiai atrodome ir savijauta gera.<br>123rf.com
Pase įrašyti skaičiai nedaug pasako apie mūsų vidinį amžių, jei puikiai atrodome ir savijauta gera.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 27, 2021, 7:47 AM, atnaujinta Mar 27, 2021, 7:50 AM

Kai per 40 metų moteris apsirengia kiek laisviau, jai amžių gali priminti net artimieji. Ką jau kalbėti apie visuomenę, kurioje jaunystė užkelta ant pjedestalo ir pastaruoju metu vis dažniau kalbama apie diskriminaciją dėl amžiaus. Kaip likti patraukliai ir sveikai, nepaisant metų, nesutrikti, kai teiraujamasi apie amžių?

Ispanija, Maljorka, paplūdimys. Moteris, kurios veido ir kūno jūroje nebuvo matyti, puikiai plaukė peteliške. Ir tai prikaustė aplinkinių dėmesį. Kai ji neskubėdama išlipo iš vandens, visi pamatė padribusį jos kūną. Bet raukšlėtame veide dėmesį traukė ryškiai mėlynos gyvos akys.

Moteris išsiskyrė iš kitų ir parduotuvėje apžiūrinėdama romantiško stiliaus ilgas šilkines sukneles. Liekna, tiesi laikysena, laimę spinduliuojančios, kiek šelmiškos akys.

Neturėjo reikšmės net pigmentinės dėmės ant veido, rankų. Iš jos akių, žvelgiant į gražias madingas sukneles, sklido džiaugsmas.

Kiek šiai moteriai metų? 70, o gal daugiau? Bet ar tai svarbu?

Buvo matyti, kad moteriai negaliojo požiūris „ne pagal amžių“, „ne pagal metus“, „per vėlu“. Ji nesielgė taip, kad atrodytų jaunesnė, bet traukė susižavėjusių aplinkinių žvilgsnius.

Pasirūpinkite savimi

Brandaus amžiaus moterys neretai nesuvokia savo pranašumo – jos lenkia kitas savo patirtimi. Suvokta, įvertinta, kai patirtos nelaimės nebėra kraujuojančios žaizdos, o tik prisiminimai be graužaties dėl kadaise priimtų sprendimų.

Senatvės baimė – savotiškai naudingas jausmas. Legendinė Prancūzijos kino žvaigždė Annie Girardot (mirė eidama 80-uosius metus) išdrįso atvirai prabilti apie savo amžių, nors tuo metu tai buvo laikoma kone veidmainyste.

„Man brangi kiekviena raukšlė, jų nė vienos neatsisakysiu. Juk jos – mano juoko ir ašarų pėdsakai. Ar reikia atsisakyti savo gyvenimo patirties, savo valia ją ištrinti?“ – kadaise pareiškė ji.

Šią tiesą pastaruoju metu suvokia vis daugiau moterų. Psichologų vertinimu, ramiai žvelgiant į naująjį gyvenimo etapą atsiskleidžia kitoks išorinis patrauklumas, nepasiekiamas jaunesnėms. Brandumo grožį tarsi rinktinį, brangų vyną supranta tikri jo vertintojai ir žinovai.

Bet nesirūpinti savo išvaizda negalima. Tokią elgseną lemia pyktis, kad gyvenimas prabėgo taip greitai, ir nepasitenkinimas dėl to, ką teko patirti. Jei užlieja pyktis, įniršis, vadinasi, dar yra parako! Tik jį reikia panaudoti pozityvui, o ne negatyvui. Brandi moteris turi atsisakyti minties plaukti pasroviui, geriau – prieš srovę.

„Juk nebūsiu tokia patraukli kaip anksčiau“, – gali atšauti ne viena. Žinoma, nebūsite, tai nepavyko net gražiausioms kino ir pramogų pasaulio žvaigždėms.

Reikia išlikti natūralioms, bet nenuleisti rankų. Kūno rengybos studijos, figūros ir svorio koregavimo programos – kiekviena brandi šiuolaikinė moteris gali pakeisti tai, kas jai nepatinka. Panaršykite po virtualią erdvę ir atrasite daugybę svetainių, socialinių tinklų grupių, skirtų išvaizdai prižiūrėti, sveikam gyvenimo būdui ir aprangos stiliui.

Atsisakykite klaidingo požiūrio

Be vertingų virtualios erdvės patarimų ir rekomendacijų, tai dar ir bendravimas su žmonėmis, kuriems rūpi tai, kas ir jums. Pastaruoju metu padaugėjo tinklaraščių, skirtų vadinamajam gatvės stiliui. Viena jų krypčių – žmonių, perkopusių į antrą gyvenimo pusę, aprangos stilius.

Į socialinius tinklus įkelta daugybė brandaus amžiaus stilingai apsirengusių ir ryškiai, originaliai pasidažiusių moterų nuotraukų. Vargu ar joms rūpi, ką pasakys aplinkiniai, ar tai dera pagal jų amžių. Žvelgiant į jas tikrai atsiranda troškimas būti tokioms kaip jos.

„Nesugebėsiu būti patraukli, nes nebebūsiu sveika ir stipri“ – klaidingas požiūris.

Perkopus per 50 ir daugiau metų sveikata ir jėgos pradeda silpti tada, kai į gyvenimą žvelgiama kaip į varginantį nuolatinio nuovargio ir ligų maratoną. Ankstesni krūviai tikriausiai ne pagal jėgas ir rimtas sportas – ne jums. Bet juk esama ir įkvepiančių pavyzdžių.

Nesunkiai atrasite brandaus amžiaus moterų, kurios laimi maratonus, aplenkdamos kur kas jaunesnes. Kultūrisčių, kurių kūnai gniaužia kvapą.

Tereikia rasti sau tinkamą fizinį krūvį, kuris palaiko emocinę pusiausvyrą. Pavyzdžiui, joga, vaikščiojimas su šiaurietiškomis lazdomis, aerobika, šokiai. Tango, valsą specialistai lygina su gero šampano taure. Tiek viena, tiek kita suteikia malonumą ir nemažai energijos.

Bet būtina žinoti savo sveikatos būklę ir ją pakoreguoti, reguliariai lankytis pas gydytojus. Kiekviena, net mažiausia, problema turi savo sprendimo būdą.

Rūpintis sveikata, lankytis poliklinikoje – dar nereiškia pavirsti senute. Bet būtinas saikas – kas per daug, tikrai nesveika.

Brandūs metai neturi tapti nuolatine pokalbių su bendraamžėmis tema. Vadovaukitės nuostata: „Ko gi mes kaip senės vis apie ligas ir vaistus kalbame, o juk anksčiau – daugiau apie meilės romanus ir kosmetiką...“

Amžius – ne mirtina liga

Brandaus amžiaus moteris dažnai apgailestauja: „Troškimai kaip jaunos, bet kodėl jiems kelią užkerta kūnas?“ Kaip įveikti šią problemą?

Ieškokite įkvėpimo šaltinių ir susigrąžinkite gyvenimo džiaugsmą. Skaitykite įdomius interviu ir tinklaraščius, skaitykite knygas apie įžymias moteris, jų kelią į sėkmę ir sentimentalius romanus. Taip, taip, ir juos.

Pavyzdžiui, japonėms menopauzė nesukelia niūrių minčių. Kodėl? Japonijos visuomenė turi kitokį požiūrį į menopauzę. Tai nėra, vaizdžiai sakant, priverstinis moters pasitraukimas iš distancijos. Priešingai – tik perėjimas į kitą emocinį lygmenį.

Moteris gali mėgautis gyvenimu, nes nebeturi atlikti jokių fiziologinių funkcijų (pavyzdžiui, gimdyti), bet turi daug teisių.

Brandaus amžiaus moteris jaučiasi patraukli tuomet, kai suvokia save, savo troškimus, tikslus, pareigas, silpnybes ir stiprybes.

Nėra ir universalaus tokio amžiaus moterų grožio tipo. Negalioja privalomos taisyklės dėl svorio, plaukų spalvos ar veido formos.

Perkopėte per 50 ar daugiau? Na, ir kas? Didžiuokitės savo amžiumi, atsisakykite bet kokių iš šalies peršamų standartų, nesileiskite įspraudžiamos į vienokius ar kitokius rėmus.

Juk tai daro tos ir tie, kurie dar nėra tokio amžiaus ir kuriems dar svetimi jūsų pojūčiai, mintys. Ar verta kovoti su tuo, ko negalima pakeisti? Amžius – ne mirtina liga. Amžius – tiesiog tai, kas duota kiekvienam žmogui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.