Kokybiško poilsio link: kaip išsirinkti antčiužinį?

Savaitgaliais nakvojate sodyboje ant nepatogios sofos? Namuose dar neketinate keisti lovos ir čiužinio, bet poilsis jau nebe toks kokybiškas? Šiuo metu negalite sau leisti didesnių išlaidų pakeisti seną čiužinį? Šioms problemoms yra greitas, taupus ir protingas sprendimas. Jums tereikia išsirinkti kokybišką antčiužinį, švelnią patalynę bei naują pagalvę ir vėl galėsite mėgautis ramiu, sveiku miegu. Tiesa, antčiužinių pasiūla išties milžiniška, todėl, prieš rinkdamiesi, atsakykite sau į keletą klausimų ir sprendimas bus žymiai lengvesnis.

Nusidėvėjus čiužiniui, atsiradus išgulėjimams, miegas tampa nebe toks kokybiškas, ima skaudėti nugarą.
Nusidėvėjus čiužiniui, atsiradus išgulėjimams, miegas tampa nebe toks kokybiškas, ima skaudėti nugarą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 8:00 AM

Kam reikalingas antčiužinis?

Greičiausiai jums aišku, kad antčiužiniai yra lyg čiužinio priedai. Nusidėvėjus čiužiniui, atsiradus išgulėjimams, miegas tampa nebe toks kokybiškas, ima skaudėti nugarą, todėl, jei dar nenorite keisti čiužinio, jus gali išgelbėti antčiužinis.

Jis ne tik neutralizuoja senų čiužinių trūkumus, tačiau leidžia kokybiškai pailsėti ant kietesnės sofos ar net naujo, kieto čiužinio. Be kita ko, antčiužinis gali būti skirtas ir tam, kad pailgintų brangaus čiužinio tarnavimo laiką, apsaugotų jį nuo pernelyg greito dėvėjimosi. Daugelį antčiužinių galima skalbti, todėl tai dar ir higieniškas sprendimas.

Sintetinis ar natūralus antčiužinis?

Susiruošę pirkti antčiužinį, tikriausiai išgirsite ar perskaitysite daugybę pavadinimų – porolonas, lateksas, memory, putų poliuretano, viskoelastinis ir panašiai. Kokį iš jų geriausia rinktis būtent jums? Pirmiausia apsispręskite, norite natūralaus ar sintetinio antčiužinio.

Natūralių antčiužinių yra žymiai mažiau. Tokie bus poliesterio, medvilnės, vilnos, pūkų. Sintetiniai antčiužiniai bus pagaminti iš viskoelasto, latekso ar porolono.

Natūralūs audiniai žymiai labiau tiks alergiškiems žmonėms. Jie minkšti, nedirgina jūsų odos, dažniausiai reguliuoja kūno temperatūrą, tinka prakaituojantiems žmonėms, tačiau turi ir savų minusų – nėra tokie ilgaamžiški, kaip sintetiniai, žymiai greičiau praranda formą ir tvirtumą.

Sintetiniai antčiužiniai yra tikrai labai ilgaamžiški, puikiai prisitaiko prie kūno formų, ypač memory antčiužiniai. Tokius antčiužinius lengviau skalbti, tačiau jie gali labiau alergizuoti, nėra tinkami labai prakaituojantiems žmonėms, be to, jie yra kiek kietesni, tad jei norisi kieto antčiužinio – rinkitės sintetinį.

Antčiužinio dydis ir storis

Dar vienas dalykas, apie kurį turėsite pagalvoti – tai antčiužinio matmenys. Pradėkite nuo jo dydžio. Nesirinkite gerokai mažesnio ar didesnio antčiužinio nei jūsų miegojimo pagrindas.

Sofai geriausiai turėtų tikti antčiužiniai 140x200 centimetrų dydžio, na, o savo lovai rinkitės tokius antčiužinius, kokio dydžio yra jūsų čiužinys. Bene populiariausi antčiužiniai 160x200 centimetrų dydžio, tačiau pagal čiužinį ir lovą jums taip pat gali reikėti ir 180x200 centimetrų dydžio antčiužinio.

Tiesa, visų antčiužinių ilgis bus standartinis – 200 centimetrų, o štai plotį galėsite pasirinkti net nuo 80 centimetrų, todėl rasite antčiužinių ir viengulei vaiko lovai, ir nestandartinei sofai, ir karališkai jūsų miegamojo lovai.

Antčiužinio storį taip pat reikia rinktis atsakingai. Dažniausiai jie bus 3, 5 arba 7 centimetrų storio. Pirmasis, trijų centimetrų storio antčiužinis labiausiai skirtas higienai – jį galima skalbti, taip nesidėvi čiužinys.

Penkių centimetrų storio antčiužinis – puikus aukso viduriukas norintiems patogiai išsimiegoti. Jis nebus nei per kietas, nei per minkštas, suteiks kūnui norimą atramą ir komfortą.

Septynių centimetrų storio antčiužinis labiausiai tinkamas „taisyti padėtį“ ant senos sofos ar išgulėto čiužinio.

Atkreipkite dėmesį ir į pagalvę bei patalynę

Išsirinkę kokybišką ir patogų antčiužinį, nepamirškite atsinaujinti ir patalynės komplekto bei patogios pagalvės – jie taip pat labai svarbūs užtikrinant kokybišką poilsį.

Jei jūsų pagalvės senos ir jau nusidėvėjusios, net ir naujas antčiužinis nepadės pasiekti visiško miego komforto. Taip pat nesirinkite ir per aukštos pagalvės – jos netinkamai išlenkia kaklą ir gali atsirasti sprando, nugaros ar net galvos skausmai.

Įsigiję naują antčiužinį ir pagalvę, atsinaujinkite ir savo patalynę. Pakeitę patalynės užvalkalus į naujus, užtikrinsite maksimalią antčiužinio ir pagalvių higieną bei pajusite gaivos ir lengvumo pojūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.