Galvos svaigimas nubloškė garsų dirigentą S. Sondeckį nuo kėdės

Vilniaus universiteto Santariškių klinikose besigydantis profesorius, dirigentas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Saulius Sondeckis (86 m.) juokavo, kad jau pasiilgo namų.

Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Feb 17, 2015, 2:00 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:19 PM

„Čia gera, jaučiuosi gerai, bet namuose vis tiek geriau“, – kalbėjo per pietus garsus dirigentas. Nors vyras tik vakar pateko į ligoninę, jis tikino, kad medikai nieko prieš, jei artimiausiu metu grįš namo.

S.Sondeckis prastai pasijuto, kai vakar, per Vasario 16-sios paminėjimą, kurį Umiastovskių rūmuose suorganizavo Vilniaus klubas, neteko sąmonės.

„Galvos svaigimas mane vargina beveik kasdien, o vakar kažkaip ilgiau pastovėjau, buvo daug žmonių, tvanku, staigiai aptemo akyse, man greitai atnešė kėdę, aš ant jos atsisėdau ir nepamenu, kaip nuslydau ant grindų“, – sakė pašnekovas.

Apgailestaudamas, kad galėjo kitiems sugadinti šventinę nuotaiką, S.Sondeckis dėkojo greitosios pagalbos medikams, kurie labai greitai atvyko.

Pastaruoju metu S.Sondeckis vis dažniau patenka į gydytojų rankas. Žvaliu balsu kalbėdamas telefonu žymus dirigentas neslėpė, kad praėję metai jam buvo sunkūs – jis ištvėrė net keturias operacijas ir beveik pusę metų praleido besigydydamas ligoninėje.

Daugiau nei 50 metų skyręs kūrybiniam darbui S.Sondeckis pelnė ne vieną tarptautinį apdovanojimą. Visame pasaulyje pripažintas dirigentas, pedagogas, profesorius yra dirigavęs daugiau nei 3000 koncertų, sulaukęs audringų plojimų Europos šalyse, JAV, Japonijoje, Kuboje, Kanadoje, Taivanyje, Pietų Korėjoje.

S.Sondeckis taip pat apdovanotas aukščiausiais Lietuvos atlikėjui skirtais titulais.

Pernai planinė pilvo ertmės operacija buvo atlikta spalio 11-ąją, tą dieną S.Sondeckiui sukako 85 metai, todėl gimtadienį jis sutiko ligoninėje. S.Sondeckiui taip pat yra įsiūtas širdies stimuliatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.