R. Janutienės projektas: „Gyvenimą griauna vėžys? Tu ne vienas“

Jau rugsėjo 21 dieną kartu su „Lietuvos ryto“ televizijos sezono startu, startuoja ir projektas – RŪTA. Tai socialinė lrytas.lt portalo bei televizijos iniciatyva siekiant suteikti psichologinę pagalbą onkologiniams ligoniams bei susirgusių žmonių artimiesiems.

Į kai kuriuos paprastesnius, gyvenimiškus klausimus atsakinės pati Rūta.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į kai kuriuos paprastesnius, gyvenimiškus klausimus atsakinės pati Rūta.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 21, 2015, 2:20 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:35 PM

Psichologinė pagalba bus teikiama trijų profesionalių onkopsichologų (POLA atstovų), kurie atsakys į visus su vėžio liga susijusius klausimus, taip pat patars įvairiausiomis temomis, padės psichologiškai reabilituotis, suteiks kitų naudingų patarimų, kaip toliau sėkmingai prisitaikyti visuomenėje.   Projekto mintis gimė, kai Rūta kolegoms užsiminė apie bergždžiai teikiamą psichologinę pagalbą ligoninėse. Kaip ji pasakė – „pačiai psichologei reikėjo profesionalo pagalbos“. Nors šiais laikais onkologinių ligų gydymas yra toli pažengęs, tačiau, pasak Rūtos, ne ką mažiau svarbi yra ir psichologinė pagalba. Žmogus, į kurio gyvenimą įsibrovė vėžys, dažnai gali pasijusti sugniuždytas, o išlikti psichologiškai stipriam yra labai svarbi gydymo dalis – kas dedasi mūsų galvoje, tas atsispindi ir kūne.

Psichologinė pagalba bus teikiama ir onkologinių ligonių artimiesiems. Jie turi žinoti, kaip elgtis su negailestinga liga susidūrusiu artimuoju, šioje erdvėje jie galės klausti ir tartis su profesionalais, kai reikės – pasiguosti ar kitais būdais sustiprėti.

Kadangi Lietuvoje yra didžiulis kvalifikuotų, su šia liga dirbančių psichologų poreikis, projektas RŪTA suvienijo geriausias pajėgas (psichologai  – POLA atstovai) ir visiems žmonėms puikiai prieinamus šaltinius – televiziją bei internetą.

Klausimų – atsakymų technika bus labai paprasta: žmonės portale ras skiltį su „užduok klausimą“, jį išsiuntus, onkopsichologas jį perskaitys, išanalizuos, atsakys ir parašys informatyvų straipsnį, kuriame klausimą uždavęs žmogus ras visus atsakymus. Į kai kuriuos paprastesnius, gyvenimiškus klausimus atsakinės pati Rūta. Pasak jos, didžiausia trauma sergant šia liga moterims yra nuslinkę plaukai.  Rūta galės pasidalinti savo patirtimi šiais ir visais kitais klausimais.

Daugiau reikalingos informacijos taip pat galėsite išgirsti Rūtos laidose, kurių metu Rūta informuos apie naujas akcijas, projektus, renginius. Rūta taip pat žada keletą savo laidų skirti būtent šiai opiai temai. Rūtos laidas galite pamatyti per „Lietuvos ryto“ televiziją pirmadieniais 21:30 (laida „Nuoga tiesa“); antradieniais 21:30 (laida „Patriotai“) ir sekmadieniais 19:30 (laida „Viskas. Aišku.“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.