Ekspertai įspėja: dešrelės ir šoninė gali sukelti vėžį

Pasaulio sveikatos organizacija atlikusi tyrimus nustatė, jog perdirbta bei apdorota mėsa gali sukelti vėžį.

Mėsa gali sukelti vėžį<br>123rf nuotr.
Mėsa gali sukelti vėžį<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-26 12:31, atnaujinta 2017-10-07 19:43

Perdirbta bei apdorota mėsa – dešrelės, kumpis, šoninė gali sukelti vėžį. Bent jau taip tikina Pasaulio sveikatos organizacija.

Jos pranešime sakoma, jog vos 50 gramų perdirbtos, apdorotos mėsos per dieną padidina riziką susirgti žarnyno vėžiu net 18 proc. Nesunku paskaičiuoti, jog 50 gramų yra vos keli maži gabaliukai, o dažnas suvalgo daug daugiau.

Pasaulio sveikatos organizacija taip pat teigia, jog raudona mėsa yra „tikriausiai kancerogeninė“. Tiesa, kol kas trūksta įrodymų, kad būtų patvirtinta ši hipotezė.

Be to, organizacija taip pat pripažįsta, jog mėsos valgymas suteikia ir naudos žmogaus organizmui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.