Blogos žinios sūrio mėgėjams: sukelia priklausomybę

Niekam ne paslaptis, jog priklausomybę sukelia narkotikai, tabakas ar alkoholis. O kaip maisto produktai? Pasirodo ir jie nėra tokie nekalti, kaip galvojote. Mat paaiškėjo, jog žmonės gali jausti priklausomybę sūriui.

Sūris sukelia priklausomybę.<br>123rf nuotr.
Sūris sukelia priklausomybę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 27, 2015, 2:29 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 1:15 PM

Mičigano universiteto tyrimo rezultatai rodo, jog žmonės gali tapti priklausomi nuo sūrio. Viskas dėl to, jog sūrio sudėtyje yra baltymas kazeinas, kuris virškinimo metu išskiria opiatus. Jie veikia smegenis ir taip sukelia priklausomybę.

Tyrimo bendraautorė Nicole Avenasakė: „Mūsų tyrimas tai pirmas žingsnis identifikuojant, kokie maisto produktai sukelia priklausomybę.

Tyrimo rezultatai gali būti panaudoti siekiant išsiaiškinti, kaip gydyti nutukimą. Be abejo, tai nėra paprasta, neužtenka tik atsisakyti vieno ar kito maisto produkto. Tačiau šiuo atveju galime panaudoti metodus, kurie naudojami siekiant sumažinti alkoholio ar narkotikų vartojimą.“

Tuo tarpu Kolumbijos universiteto mokslininkų tyrimai rodo, jog tokie produktai kaip žuvis, alyvuogių aliejus, daržovės gali sumažinti riziką susirgti Alzheimerio liga, sulėtinti smegenų senėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.