Natūralus vaistas padės mikliai atsikratyti organizmo parazitų

Kirmėlės – labiausiai paplitę parazitai. Yra žinoma apie šimtas įvairių jų rūšių, kurios gali infekuoti žmogaus organizmą. Kai kurios yra labai mažos, kitos gali būti labai ilgos.

Bitkrėslė.<br>123rf nuotr.
Bitkrėslė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 7:31 AM, atnaujinta May 25, 2017, 3:01 AM

Jomis užsikrečiama prarijus kirmėlių kiaušinėlių – valgant maistą užterštomis rankomis, kišant rankas į burną, valgant žemes, per užterštus žaislus, patalynę, rankšluosčius, net įkvepiant kiaušinėlius su dulkėmis.

Pagal oficialią statistiką susirgimų kirmėlėmis mažėja, tačiau taip yra todėl, kad pastaruoju metu nebėra privalomų profilaktinių patikrinimų. Pradėjus trūkti vitaminų, atsiradus mažakraujystei, besikartojant galvos skausmams ar bronchitams retai kada pagalvojama, kad kaltos gali būti kirmėlės.

Kadangi jos sunaudoja gliukozę, organizmui šios ima trūkti. Tad ne be reikalo teigiama, kad sumažinus cukraus kiekį mityboje galima padėti organizmui atsikratyti ir kirmėlėmis.

Koks gi tas natūralus vaistas?

Žolininkai pataria – vienam žmogui reikės po šaukštą pelynų, bitkrėslių, maltų gvazdikėlių ir medaus (jo galima ir daugiau). Išminkykite, pasigaminkite nedidelius tabletės dydžio rutuliukus ir kiekvieną rytą tuščiu skrandžiu bei kiekvieną vakarą prieš miegą suvalgykite po vieną. Gydytis reikėtų mėnesį.

Apie naudojamus augalus

Paprastosios bitkrėslės yra daugiamečiai, 1,5 m. aukštį pasiekiantys, savito kvapo  augalai. Žydi nuo liepos iki rugsėjo, kartais- spalio mėnesio. Paprastosios bitkrėslės dažniausiai įsikuria dykvietėse, prie sodybų, pakelėse, ant geležinkelių pylimų, bet gausiausiai jų randama didžiųjų ir vidutinių upių pakrantėse. 

Daugelyje pasaulio šalių paprastosios bitkrėslės nuo seno augintos ir naudotos įvairioms ligoms gydyti, tačiau šiuolaikinėje medicinoje augalo preparatai naudojami ribotai. Antpilas skatina tulžies skyrimąsi ir nutekėjimą. Dažniausiai paprastosios bitkrėslės vartotos nuo kirmėlinių ligų, kartais – siekiant sureguliuoti moterų mėnesinių ciklą. 

Pelyną, arba metėlį, kartųjį kietį, Ajurveda taip pat priskiria antiparazitinių augalų grupei (krutigna karma). Jis tinka kovojant su parazitinėmis, bakterinėmis,  grybelinėmis  ir mielinėmis infekcijomis.

Ajurvedoje gvazdikėliai naudojami kvėpavimą gerinanti ir virškinimo sutrikimus šalinanti priemonė.Gvazdikėliai taip pat gerina kraujotaką, virškinimą,  bei  stimuliuoja medžiagų apykaitą. Gvazdikėliai slopina pilvo pūtimo reiškinius, ir slopina pykinimą. Pykinimui ir vėmimui slopinti paprastai įlašinama keletas lašų gvazdikėlių aliejaus į geriamą vandenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.