Davidwolfe.com rašoma, kad JAV mokslininkai atliko tyrimą, publikuotą viename moksliniame žurnale, kuriame nustatyta, jog lauro rūgštis, esanti kokoso aliejuje, turi savybę naikinti storosios žarnos vėžio ląsteles. Vos per dvi dienas šis komponentas sunaikina 90 proc. vėžinių ląstelių.
Tyrimas atliktas „in vitro“ petri lėkštelėje, procedūrą atliekant kontroliuojamoje aplinkoje.
Storosios žarnos vėžys – trečia pagal dažnumą vėžio forma ir tarp vyrų, ir tarp moterų. Nuo šio vėžio Lietuvoje kasmet miršta 900 žmonių.
Šis atradimas būtų revoliucija gydant storosios žarnos vėžį, tačiau vien jo nepakanka, kad kokosų aliejus būtų pripažintas vaistu nuo šios mirtinos ligos. Mokslininkai kol kas nerekomenduoja eksperimentuoti ir keisti tradicinio gydymo tokia alternatyva.
Tačiau kokosų aliejų galima naudoti kaip prevencijos priemonę, mat šis turi daug kitų teigiamų savybių sveikatai: stiprina imuninę sistemą, apsaugo nuo osteoporozės, virusinių, tulžies pūslės infekcijų, net Alzheimerio ligos.
Įtraukite kokosų aliejaus į savo racioną. Jis itin tinka kepant mėsą. Jai suteikia švelnaus skonio. Tiesa, netinka miltiniams patiekalams kepti – blynams ar makaronams – suteiks aštrų, neįprastą prieskonį.
O paprasčiausia – nerafinuoto kokosų aliejaus šaukštelį tiesiog suvalgyti arba pagardinti juo kavą.