Nuo varginančio galvos skausmo išgelbės natūralus gėrimas

Su galvos skausmu tenka susidurti bene visiems. Skaičiuojama, kad apie 16 proc. populiacijos serga migrena, o 62 proc. kartais patiria įtampos tipo galvos skausmus.

Bestherbalhealth.com siūlo gėrimą, kuris galvos skausmus numalšins natūraliai.<br>123rf nuotr.
Bestherbalhealth.com siūlo gėrimą, kuris galvos skausmus numalšins natūraliai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2016, 4:37 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:38 PM

Tikslios priežastys, kodėl žmones užklumpa galvos skausmai, vis dar nėra tiksliai žinomos.

Žinoma, suskaudus galvai, pirmiausia griebiamės cheminių vaistų arba bandome iškentėti. Yra ir kita išeitis. Bestherbalhealth.com siūlo gėrimą, kuris galvos skausmus numalšins natūraliai.

Reikės 2 valgomųjų šaukštų Himalajų druskos, pusės citrinos sulčių ir stiklinės vandens.

Sumaišykite sudėtines dalis ir išgerkite, kai skauda galvą.

Himalajų druska – tai išskirtinis mineralas, susidaręs išdžiuvusio senojo pasaulinio vandenyno vietose prieš 250 milijonus metų Indijos teritorijoje. Manoma, kad ši druska turi vertingų gydomųjų savybių, ji naudojama tiek medicinoje, tiek kosmetikai gaminti.

Teigiama, kad Himalajų druska ne tik padeda įveikti galvos skausmus, bet ir gerina kraujo apytaką, mažina kraujospūdį, skatina organizmo išsivalymą, lengvina artrito, žvynelinės, pūslelinės ir kitų ligų simptomus. Ši druska stiprina širdį ir kvėpavimo sistemą.

Druskos tirpalo inhaliacijomis, skalavimu galima gydyti ir peršalimo ligas, šilti druskos kompresai gali būti dedami ant krūtinės, gerklės, sinusų, sąnarių.

Apie Himalajų druskos sudėtį vilnietė dietologė Jūratė Dobrovolskienė portalui lrytas.lt yra sakiusi: „Jeigu skelbiama tikra Himalajų druskos sudėtis, tai geriausia jos savybė – tinkamas kalio ir natrio santykis“, – sakė dietologė.

Ji turėtų tikti širdies ligomis sergantiems ligoniams, kuriems paprastai patariama vengti druskos, nes druska – tai natrio chloridas, dėl kurio organizme kaupiasi skysčiai, skatinamas kalio netekimas su šlapimu. Dėl to sunkiau dirbti širdžiai, inkstams, tinsta kūnas, didėja arterinis kraujospūdis. Kuo daugiau skysčių sulaikoma, tuo labiau apkraunama širdis.

„Toks kalio ir natrio santykis, kurį nurodo Himalajų druskos pardavėjai, padeda organizme išlaikyti tinkamą skysčių pusiausvyrą. Bet tik tiek to gero poveikio. Specialiai kardiologiniams ligoniams skirtos druskos, kurioje yra sumažintas natrio ir padidintas kalio kiekis, galima nusipirkti ir vaistinėse“, – pastebėjo dietologė J.Dobrovolskienė.

Tyrinėdama skelbiamą Himalajų druskos sudėtį ji užtiko ir tai, kad joje nemažai geležies. „Bet norint patenkinti geležies ir kitų reikalingų mineralų kiekį, reikėtų suvalgyti ne kelis gramus, o keletą šimtų gramų druskos per dieną“, – aiškino specialistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.