Sopa pilvą, o tualete tenka kentėti? Atradę šį tašką pajusite palengvėjimą

Jei kada patyrėte vidurių užkietėjimą, turbūt žinote, jog apėmus nevilties jausmui ima atrodyti, kad išbandytumėte viską, kad tik pagerėtų savijauta. Vieni padidina suvartojamų skaidulų kiekį, kiti geria vidurius laisvinančius vaistus, treti pradeda organizmo valymą ir t.t., rašė womenshealthmag.com.

Užkietėjus viduriams vieno taško masažas suteiks palengvėjimą.<br>123rf nuotr.
Užkietėjus viduriams vieno taško masažas suteiks palengvėjimą.<br>123rf nuotr.
Užkietėjus viduriams vieno taško masažas suteiks palengvėjimą.<br>123rf.com
Užkietėjus viduriams vieno taško masažas suteiks palengvėjimą.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 30, 2016, 12:52 PM, atnaujinta May 9, 2017, 10:15 PM

Vis dėlto, egzistuoja dar vienas tuštinimąsi palengvinantis metodas, apie kurį turbūt daugeliui neteko girdėti. Tam, kad pasiektumėte norimo rezultato, reikėtų masažuoti odos plotelį tarp lytinių organų bei išangės.

Šioje zonoje yra taškas, kurį masažuojant yra suaktyvinama žarnų veikla bei palengvinamas vidurių užkietėjimas. Mokslininkai tikino, kad šis metodas turėtų pagelbėti daugybei žmonių, susidūrusių su tuštinimosi problemomis.

Vidurių užkietėjimas – ypatingai dažnas nusiskundimas. Apie 19 procentų žmonių jį patiria nuolat, o didžioji dalis su šia problema susiduria bent kartą gyvenime.

Ir ne be pagrindo. Pasirodo, nėščiosioms jau daugelį metų yra patariama masažuoti minėtą sritį. Esą tai ne tik padeda išvengti vidurių užkietėjimo, bet ir sumažina gimdymo metu gresiančio plyšimo riziką.

Tam, kad įsitikintų šio masažo efektyvumu, tyrėjai surinko dvi grupes po 50 vidurių užkietėjimu besiskundžiančių asmenų. Vienai grupei buvo skirti šią problemą lengvinantys medikamentai, o kiti buvo išmokyti sau atlikti minėto taško masažą.

Po keturių savaičių paaiškėjo, kad masažą atlikę asmenys džiaugėsi geresniu tuštinimusi nei pirmoji, medikamentus vartojusi grupė. Net 82 procentai antrosios grupės narių patvirtino, kad šį metodą taikys ir toliau.

Tyrėjai teigė, kad medikai turėtų ne vien skirti specialius medikamentus, bet ir supažindinti su alternatyviais, tiek pat ar net labiau veiksmingais metodais. Žinoma, vis dar reikia atlikti daugiau tyrimų, tačiau sekantį kartą užkietėjus viduriams žinosite dar vieną nekenksmingą būdą palengvinti kančioms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.