Į sostinės ligoninę pateko ukmergiškių kūdikis sužalota kaukole

Pirmadienį į ligoninę atvežtas kūdikis, kuriam, kaip teigta, lūžo kaukolė. Policijos departamento duomenimis, šiemet gimęs kūdikis dėl kaukolės lūžio iš namų Ukmergėje pristatytas į ligoninę, iš kurios pervežtas į ligoninę Vilniuje.

Pernai gimusio kūdikio akivaizdoje vyras skriaudė savo sugyventinę.<br>123rf nuotr.
Pernai gimusio kūdikio akivaizdoje vyras skriaudė savo sugyventinę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2016, 11:33 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 10:08 PM

Įvykio aplinkybes tiria policija.

Tačiau Vilniaus universitetinės ligoninės Santariškių klinikų Vaikų ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė portalą lrytas.lt informavo, kad kūdikis jau išleistas į namus.

Trauma nebuvo sunki, gydantis gydytojas, atlikęs tyrimą, atmetė smurto tikimybę. Mama komentuoti situacijos nesutiko“, – sakė J.Normantienė.

Tarp kūdikių traumų pasitaiko rečiau nei tarp vyresnių vaikų. Dažniausia traumų priežastis tokiame amžiuje – tėvų neapdairumas.

Dažniausiai kūdikiai nukrinta ant grindų iš didesnio ar mažesnio aukščio. Nukritus pirmiausia nukenčia galva.

Kūdikiui nukritus iš karto kreiptis į medikus nebūtina, tačiau po nelaimės svarbu stebėti jo būklę. Verksmas galimas ir dėl išgąsčio.

Į specialistus būtina kreiptis, jeigu kūdikis, kad ir kelioms sekundėms, neteko sąmonės, pasidarė mieguistas ar pradėjo vemti. Tokiu atveju tikėtinas smegenų sukrėtimas. Taip pat pagalbos reikia, jei po kritimo atsiranda kraujuojanti žaizda.

Po kritimo kelias dienas svarbu stebėti, ar neiškils gumbas, nesusiformuos kraujosruva. Jeigu vienas iš šių darinių atsirado, didžiulė tikimybė, kad kaukolė skilusi ar lūžusi. Būtina kreiptis į specialistą, kuris atliks galvos rentgenogramą.

Būkite atsargūs, nepalikite kūdikių be priežiūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas