Trimetis saldžiu jogurtu išgelbėjo tėčio gyvybę

Kai Markas Jonesas, 34, suklupo dėl diabetinės komos, galima buvo tikėtis paties blogiausio likimo. Laimei, netoliese buvo jo sūnus, Lenny-George, kuris, pamatęs sąmonės netekusį tėvą nusprendė jam sumaitinti du saldaus jogurto indelius ir taip pakelti gliukozės kiekį kraujyje, rašė dailymail.co.uk.

Greitai sureagavęs trimetis berniukas išgelbėjo šeimą nuo tragedijos.<br>123rf.com
Greitai sureagavęs trimetis berniukas išgelbėjo šeimą nuo tragedijos.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 10:35 AM, atnaujinta Nov 22, 2018, 10:37 AM

Tačiau, ši istorija kiek neįprasta, kadangi tėčio gyvybę išgelbėjusiam berniukui buvo vos treji metai. Tam, kad pasiektų šaldytuvo rankeną bei jame esantį desertą, Lennis turėjo užsilipti ant kėdės. Deja, jo ūgio nepakako pasiekti stalo įrankių stalčiui.

Mažametis to nepabūgo ir, nubėgęs į kambarį iš žaislų dėžės išsitraukė plastikinį stalo peilį. Juo Lennis tėčiui tol maitino jogurtą, kol šio cukraus lygis kraujyje pasiekė ribą, leidusią vyrui pakilti nuo žemės ir pačiam pasiimti gliukozės tabletes.

Mažojo Lennio mama Emma, 31, tikino, kad be galo didžiuojasi savo sūnumi. Jeigu ne jo veiksmai, viskas galėjo baigtis tragedija.

„Tai buvo sekmadienio vakaras, todėl, palikusi vyrą su sūnumi namie, išvykau aplankyti mamos. Atstumas nuo mūsų iki jos namų – vos pora minučių automobiliu.

Buvau išvykusi vos pusvalandį, tačiau, grįžusi juodu radau gulinčius ant sofos. Markas atrodė labai prastai, todėl paklausiau, kas nutiko. Tuo metu Lennis į mane atsisuko ir pasakė, kad išgelbėjo tėtį. Tai patvirtino ir Markas, kuris serga pirmojo tipo diabetu ir insuliną turi vartoti net keturis kartus per dieną.

Viskas galėjo baigtis daug blogiau, jeigu mano vyras tuo metu būtų gulėjęs lovoje ar Lennis nebūtų sureagavęs būtent taip, kaip sureagavo. Markas būtų ilgam patekęs į diabetinę komą, o tai yra ypatingai pavojinga gyvybei“, – susijaudinusi pasakojo Emma.

Diabetu sergantys žmonės turi atidžiai prižiūrėti jų kraujyje esantį gliukozės kiekį, kurį kontroliuoti padeda insulinas. Jeigu jos kiekis staiga smarkiai sumažėja (hipoglicemija) ar padidėja (hiperglicemija), asmuo gali patekti į diabetinę komą. Laiku nesuteikus pagalbos ji gali būti mirtina.

Deja, asmenys, kurie diabetu serga jau daugelį metų, neretai nejaučia cukraus kiekio kraujyje pasikeitimų. Taip nutiko ir Markui, kuris paprasčiausiai susmuko ant virtuvės grindų. Kai Emma grįžo namo, jo gliukozės kiekis kraujyje siekė vos 1.1, nors turėtų būti tarp 4 ir 7.

„Lennis turbūt matė, ką Markas darydavo, kai pasijausdavo blogai. Matyt, taip ir suprato, kad tėčiui pasijutus blogai, jis turi suvalgyti jogurto. Tačiau neįtikėtina, kad šis, nuolat po namus lakstantis nenuorama, iš tiesų atkreipė į tai dėmesį“, – šypsojosi berniuko motina.

Diabetinė koma – gyvybei pavojinga diabeto komplikacija, kuri priverčia asmenį prarasti sąmonę. Tokią būklę gali sukelti tiek itin aukštas, tiek per žemas cukraus kiekis kraujyje. Negydoma ji gali būti mirtina.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų lapkričio 23 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.