Brandi moteris prisižaidė lyg paauglė: jos žinutė šokiruos ir perspės apie pasekmes

Apie tai, kad nesaikingas mėgavimasis saulei yra žalingas odai – kalbėta tikrai ne kartą, deja, visa ši informacija, matyt, aplenkė 45-erių Margaret Murphy iš Airijos ausis. Kone dešimtmetį itin dažnai saulės ir soliariumo teikiamais malonumais besimėgavusi moteris net vengė apsauginių kremų, o tai jai gerokai apkartino gyvenimą.

Gydytojai dermatologai rekomenduoja odos apsaugą nuo saulės naudoti net žiemą.<br>„Facebook“ nuotr.
Gydytojai dermatologai rekomenduoja odos apsaugą nuo saulės naudoti net žiemą.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2017, 3:37 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:10 PM

Moteriai buvo diagnozuota aktininė keratozė. Tai UV spindulių sąlygotas odos pažeidimas, kuris gali progresuoti į invazinę žvyninių odos ląstelių karcinomą ar bazaliomą. Moksliniais tyrimais įrodyta, jog 65 proc. pirminių žvyninių odos ląstelių karcinomų ir 37 proc. bazaliomų išsivysto iš aktininės keratozės. Dažniausiai pažeidžiami odos plotai, gavę didžiausią saulės spindulių kiekį.

„Sveiki visi, jei skaitote šią žinutę, ko gero pažįstate mane ir žinote, kaip aš myliu saulę. Galbūt žinote ir tai, kad aš daugiau dešimtmetį praleidau gyvendama Kretoje ir besidegindama, kad gerai atrodyčiau. Tuomet galvojau, kad esu įdegusi, todėl man tikrai nereikia apsauginio kremo nuo saulės. Gyvendama Airijoje, dėl prasto oro, dažnai lankydavausi soliariumuose, taip pat neturėdama nė minties apie apsauginius kremus.

Deja, mano mylimas įdegis turėjo savo kainą, todėl dabar turiu kovoti su vėžinėmis ląstelėmis ant veido. Pradėjau gydymą ir ketinu dalyti savo rezultatais bei didinti informuotumą apie saulės žalą, ja mėgaujantis be kremo nuo saulės. Neieškau užuojautos, tik noriu perspėti, kad jums gresia“ – rašė moteris.

Taigi, Margaret socialiniame tinkle „Facebook“ dalijasi savo išgyvenimais, kuriuos patiria kovodama su liga.

Aktininės keratozės gydymas gali būti konservatyvus (medikamentais) arba chirurginis – mechaniškai pašalinant keratozes.

Margaret skirtas medikamentinis gydymas. Apskritai jis gali apimti didelius plotus, tačiau minusas yra tas, jog terapija užtrunka ir turi šalutinių poveikių. Margaret tepamas kremas dėl kurio nedideli bėrimai tampa uždegiminiai, raudoni, padidėja.

„Mano veidas tiesiog dega. Noriu kasytis. Tikriausiai atrodau kaip lunatikė“, – vieną savo nuotraukų komentavo ji.

Vėliau moters oda pasidengs šašeliais, užbaigus gydymą, viskas sugis per 2 savaites.

Gydytojai dermatologai rekomenduoja odos apsaugą nuo saulės naudoti net žiemą atviriems odos plotams, kremu teptis ir rankas, ypač tai rekomenduojama vairuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?