Sostinėje antradienį kilo sujudimas: prie vienos iš gydymo įstaigų – protestas

[[ge:lrytas:lrytas:373670]]

Iki liepos bus uždaryta sostinės Antakalnio rajone esanti ligoninė – tokia žinia privertė medikus ir pacientus kibtis už rankų ir apjuosti gydymo įstaigos pastatą.
Iki liepos bus uždaryta sostinės Antakalnio rajone esanti ligoninė – tokia žinia privertė medikus ir pacientus kibtis už rankų ir apjuosti gydymo įstaigos pastatą.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušrinė Ionovienė, „Lietuvos ryto“ televizija

Mar 14, 2017, 4:56 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:51 PM

Iki liepos bus uždaryta sostinės Antakalnio rajone esanti ligoninė – tokia žinia privertė medikus ir pacientus kibtis už rankų ir apjuosti gydymo įstaigos pastatą. Šiuo metu ši įstaiga yra Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Antakalnio filialas. Tačiau jau trečiadienį miesto taryba svarstys jo uždarymo klausimą. Medikai ir pacientai spėja, kad tokio žingsnio valdžia imasi, nes uždarius ligoninę galėtų parduoti ar išnuomoti 9 hektarų sklypą, kuriame yra įstaigos pastatas. Vilniaus valdžia ramina, kad uždarymas tėra formalumas, o ligoninė toliau jau kaip klinikinės ligoninės padalinys teiks paslaugas. Medikai tokiais pažadais netiki.

Antradienio popietę sostinės Antakalnio rajone esančios ligoninės medikai kartu su pacientais susikibę rankomis mėgino apjuosti gydymo įstaigą. Taip žmonės protestavo prieš Vilniaus valdžios siūlymą iki liepos pirmos uždaryti ligoninę. Šiuo metu ji yra Vilniaus miesto klinikinės ligoninės filialas, kurį sudaro ligoninė ir poliklinika, tačiau jau trečiadienį miesto taryba svarstys ar filialą uždaryti.

Vien šios ligoninės poliklinikoje gydomi 13 tūkst. ligonių.

Prieš kelerius metus ligoninės remontui ir įrangai buvo išleista beveik 8 milijonai eurų. Pasak filialo direktoriaus, įstaiga dirba pelningai, pacientų netrūksta, tačiau medikų nuotaikos dėl nežinomybės niūrios.

„Darbuotojai įaudrinti, ne pirmi metai ne dveji ne ketveri, kai įstaiga buvo jungiama, atskiriama, parduodama, natūralu, kad žmonės reaguoja“ – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė filialo direktorius Rimvydas Turčinskas.

Ligoninės bendruomenė teigia, kad visos reorganizacijos vykdomos dėl žemės. Prestižiniame Antakalnio rajone ligoninei priklauso daugiau nei 9 hektarų sklypas.

Vilniaus valdžia ramina – nors pagal dokumentus filialas uždaromas, iš tiesų jis taps klinikinės ligoninės padaliniu. Jame planuojama įsteigti respublikinį senatvės ligų centrą.

„Yra naikinamas juridinis filialo statusas, filialas bus ligoninės padalinys, niekas kitas nesikeičia, tiek pacientai ten pat eis, tiek poliklinika išlieka, visas medicininis personalas, pati pertvarka liečia keletą administracinių padalinių, personalo, bendroje sumoje apie 6-7 žmones“, – teigė G.Paluckas.

Vicemeras žada, kas po pertvarkos ligoninės sklypas nebus nei parduotas, nei išnuomotas. Esą atvirkščiai, parkas bus atvertas bendruomenei – įrengti 4 nauji įėjimai, dviračių takai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu