Ką vyrai nutyli apie savo kūną?

Visuomenėje paplitęs požiūris, kad į plastinės chirurgijos specialistus dažniausiai kreipiasi moterys. Vis dėlto realybė kitokia – į specialistų duris, norėdami pakoreguoti savo kūną, dažnai pasibeldžia ir vyrai.

Į specialistų duris, norėdami pakoreguoti savo kūną, dažnai pasibeldžia ir vyrai, bet apie savo kūno pokyčius jie linkę nutylėti.<br> 123rf nuotr. 
Į specialistų duris, norėdami pakoreguoti savo kūną, dažnai pasibeldžia ir vyrai, bet apie savo kūno pokyčius jie linkę nutylėti.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2018, 3:53 PM, atnaujinta Sep 30, 2018, 3:55 PM

Skirtumas tik tas, kad pastarieji apie savo kūno pokyčius kalba ne taip drąsiai. Ką nutyli vyrai ir kas juos paskatina kreiptis į ekspertus, atskleidžia „SV plastinės chirurgijos centro“ dr. Ernestas Zacharevskis, plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas.

Priklauso nuo amžiaus

„Ne paslaptis, kad dabar grožio pasaulyje kuriama kosmetika ir vyrams, daugiau dėmesio skiriama jų kūnui.

Tuo pačiu aiškėja ir tendencijos – vyrų plastinių operacijų skaičius nuolat auga. Nors apie tai patys vyrai prasitaria rečiau, jie į specialistus kreipiasi dėl labai panašių dalykų kaip ir moterys“, – sako dr. E.Zacharevskis.

Anot specialisto, dažniausiai vyriškiai kreipiasi dėl estetinių kūno procedūrų, botokso injekcijų. Vis dėlto, kaip pabrėžia specialistas, priežastys, dėl kurių jie pasibeldžia į ekspertų duris, skiriasi priklausomai nuo amžiaus.

Jaunesniems pacientams atliekamos ausų, nosies korekcijos, o vyresniems – riebalų nusiurbimo operacijos, pakeliama kakta ir antakiai, bet pasitaiko ir išimčių.

E.Zacharevskis kaip pavyzdį pateikia vieno paciento istoriją. Beveik 65 metų vyras visą gyvenimą jautė diskomfortą dėl savo ausų.

Vis dėlto galiausiai vieną dieną jis nusprendė – kasdien žvelgti į veidrodį darosi vis sunkiau, todėl kreipėsi į plastinės chirurgijos specialistus. Vyriškiui atlikta ausų korekcija, po kurios jis susigrąžino pasitikėjimą savimi.

Problemos dėl krūtinės

Kai kurie vyrai operacijoms ryžtasi dėl estetikos, tačiau kitus į plastinės chirurgijos specialistus priverčia kreiptis fizinis diskomfortas. Kaip vienas pavyzdžių – ginekomastija, dar vadinama pieno liaukų padidėjimu. Esant šiai problemai, vyro krūtys atrodo didesnės ir dažnai kelia ne tik psichologinį nepasitenkinimą, bet ir skausmų, nes krūtys būna jautresnės.

„Ginekomastija – problema, su kuria susiduria nemažai vyrų, nepriklausomai nuo jų amžiaus. Ji būdinga tiems, kurių organizmas gamina daugiau nei įprastai estrogeno – moteriškojo lytinio hormono, taip pat įtakos turi ir nutukimas, hormonų balanso pokyčiai, kepenų ligos, kiti sutrikimai ar tam tikri medikamentai.

Be to, ji dažnai pasitaiko sportininkams dėl tam tikrų preparatų naudojimo auginant raumenų masę“, – pabrėžia specialistas.

Pasiryžę įveikti šią problemą ir atlikti operaciją, pirmuosius rezultatus vyrai gali pastebėti iš karto, o galutinai viskas sugyja ir susiformuoja per 2–3 mėnesius.

Svarbiausia tai, kad laikantis plastinės chirurgijos patarimų, efektas yra ilgalaikis. Kadangi daugeliui žmonių aktualu, ar dėl kūno korekcijų jiems reikės kuriam laikui iškristi iš įprasto gyvenimo ritmo, specialistas ramina – į darbus sugrįžti galima jau po savaitės, tačiau būtina apie mėnesį nešioti specialų korsetą. Prie įprastos fizinės veiklos ir krūvio rekomenduojama po truputį pratintis iškart pabaigus nešioti minėtą korsetą.

Baiminasi randų

Pasak specialisto, moterų ir vyrų konsultacijos prieš procedūras skiriasi. Pastariesiems reikia daugiau informacijos ir pavyzdžių, jie ateina mažiau pasiruošę ir ne taip tiksliai žino, ko nori.

Atkalbinėti nuo operacijų vyrų netenka, nes jie sprendimą priima gerai apsvarstę savo galimybes, laiką, skirtą atsistatyti po operacijos.

„Pasitaiko, kad vyrai į konsultacijas ateina daugiau nei vieną kartą, nes paprasčiausiai jiems reikia laiko pribręsti operacijai, tvirtai nuspręsti, kiek ir kaip koreguoti. Praktikoje yra pasitaikę atvejų, kai vyrus į konsultacijas dėl kūno korekcijos atveda moterys, tačiau galiausiai konsultuojamos jos pačios“, – sako dr. E.Zacharevskis.

Dar vienas dalykas, kurį pabrėžia specialistas, kad kai kurie vyrai baiminasi dėl randų – kokio dydžio jie bus ar labai matysis, ar išbals. Nors sakoma, kad vyrus randai puošia, jie nori išlaikyti paslaptį dėl atliktos plastinės operacijos.

Dėl šių dalykų nerimauti tikrai nėra ko, nes randai po operacijų išlieka minimalūs, be to, pjūviai atliekami kiek įmanoma mažiau pastebimose vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.