Moters nuotraukoje užfiksuotas guzelis buvo vėžio simptomas

2015 m. Lorna Nickson Brown sužinojo, kad serga skydliaukės vėžiu, tai ją šokiravo, nes 26-erių metų moteris visada buvo gana aktyvi. Jos teigimu, moteris jautėsi visiškai sveika.

 Guzelis ant moters kaklo įspėjo apie skydliaukės vėžį.<br> 123rf nuotr.
 Guzelis ant moters kaklo įspėjo apie skydliaukės vėžį.<br> 123rf nuotr.
 Guzelis ant moters kaklo įspėjo apie skydliaukės vėžį.<br> 123rf nuotr.
 Guzelis ant moters kaklo įspėjo apie skydliaukės vėžį.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 15, 2018, 6:08 AM

Tačiau jos vėžys jai tiesiogiai kvėpavo į veidą visus metus. Aktorė ir prodiuserė savo socalinio tinklo „Twitter“ paskyroje įkėlė nuotraukas prieš ir po dalinės skydliaukės operacijos, kai jai buvo pašalinta tik kairioji skydliaukės pusė.

Nuotraukoje, padarytoje prieš metus dar nežinant diagnozės, matyti subtilus, bet pastebimas skydliaukės vėžio simptomas, kurio ji ir ją fotografavęs brolis nepastebėjo.

„Galima aiškiai pamatyti guzelį ant mano kaklo. Deja, mes jo nepastebėjome“, – rodė nuotrauką Lorna.

Jos mama buvo pirmoji, kuri pamatė guzelį ant dukters kaklo, bet abi pamanė, kad tai tik dėl prarasto svorio. Vis dėlto po trijų mėnesių Lorna nusprendė pasitikrinti.

Kai jos gydytojas nusiuntė ją tyrimams, ji nežinojo, ko tikėtis. Net išgirdusi diagnozę, kad Lorna serga skydliaukės vėžiu, ji nė neįsivaizdavo, kas yra skydliaukė.

Moteriai buvo atlikta operacija, kurios metu piktybinis auglys buvo sėkmingai pašalintas ir jau daugiau nei metus nematyti jokių pokyčių.

Kaip internetiniam puslapiui prevention.com Lorna sakė, jos skydliaukės vėžys yra retas, tačiau statistika rodo, kad moterys yra linkusios 2 ar net 3 kartus dažniau sirgti vėžiu negu vyrai.

Be guzelio kakle dar gali pasireikšti ir kiti simptomai, tokie kaip kosulys ar gerklės skausmas, kuris negerėja, sunkumas ryti ir patinusios kaklo liaukos.

Lorna patarė nedelsti ir pastebėjus panašius simptomus nuvykti pas gydytoją, nes tai gali išgelbėti gyvybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.