Dvimetis po bučinio atsidūrė ligoninėje: tėvai pasidalijo šokiruojančiais vaizdais

Vos kelių metų vaikui teko 4 dienas praleisti ligoninėje dėl kilusios pūslelinės, kuri išsivystė po vadinamojo „mirtino bučinio“.

 Vos kelių metų vaikui teko praleisti 4 dienas ligoninėje dėl kilusios pūslelinės<br> 123rf nuotr.
 Vos kelių metų vaikui teko praleisti 4 dienas ligoninėje dėl kilusios pūslelinės<br> 123rf nuotr.
 Vos kelių metų vaikui teko praleisti 4 dienas ligoninėje dėl kilusios pūslelinės<br> 123rf nuotr.
 Vos kelių metų vaikui teko praleisti 4 dienas ligoninėje dėl kilusios pūslelinės<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 2, 2019, 11:23 AM

Kalo Hoy mama Lorna (27 m.) iš Salfordo papasakojo, kad pirmiausiai jie pastebėjo ant veido, rankų ir krūtinės besiformuojančias mažas raudonas dėmes.

Jie tris kartus kreipėsi į medikus pagalbos, kol po trečio karto į jų nerimą buvo rimtai sureaguota. Atlikus tyrimus, paaiškėjo, kad Kalo vis dėlto užsikrėtė herpeso virusu nuo suaugusiojo.

Keturių vaikų mama dabar dalijasi savo istorija, siekdama įspėti dėl šio viruso pavojaus, nes jeigu jis nėra greitai gydomas, gali tapti mirtinu vaikams.

Neaišku, kas vaikui perdavė virusą, bet Kalo ligoninėje visiškai pasveiko.

„Vaikų bučiavimas ir dalijimasis stalo įrankiais yra grėsmingas būdas, galintis užkrėsti pūsleline, kadangi virusas plinta per seiles. Niekada nemaniau, kad tai nutiks mūsų šeimai.

Kalo veidą, krūtinę ir rankas išbėrė raudonais spuogais. Jo burnoje atsirado opos ir jam reikėjo suleisti injekciją į akis, kad infekcija neišplistų į jas ir neapakintų vaiko.

Girdėjau, kad kai kurie vaikai net miršta nuo šio viruso, todėl tikimės, kad mūsų istorija įspės kitus tėvus, kad tai gali nutikti bet kam“, – perspėjo Lorna.

Kalo prireikė intensyvaus antibiotikų vartojimo kurso, kad atsikratytų infekcijos.

„Kalo nenoriai valgė dar prieš nustatant diagnozę, tad mums tai sukėlė nerimą. Tačiau dėka nuostabių gydytojų ir slaugytojų priežiūros pasijautęs geriau, Kalo pradėjo valgyti jogurtus.

Lorna savo Facebook paskyroje pasidalino sūnaus nuotraukomis, kad atkreiptumėme kitų dėmesį ir kiti asmenys galėtų apsaugoti savo vaikus“, – pridūrė berniuko tėtis Andy Griggsas (34 m.)

„Nors ant jo veido liko randai nuo opų, mes norime padėkoti ligoninės personalui, kurie vienaip ar kitaip rūpinosi Kalo. Nė negalvojome, kad kada nors tai gali nutikti mūsų šeimai, bet džiaugiamės, kad Kalo viską įveikė“, – atviravo Lorna.

Herpesas gali būti itin pavojingas naujagimiams, nes jų imuninė sistema dar nebūna pakankamai išsivysčiusi, kad galėtų kovoti su infekcija.

„Kadangi Kalo yra daugiau nei 2 metukai, jo organizmas galėjo kovoti su virusu, kai pradėjo vartoti antibiotikus ir antivirusinius vaistus“, – paaiškino berniuko mama.

Parengta pagal „Daily Mail“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?