Moteris dėl nemalonių simptomų kaltino kavą, o paaiškėjo, kad jai vėžys

Moteris manė, kad nemalonūs simptomai žarnyne atsirado tik dėl to, kad geria per daug kavos. Tačiau gydytojai diagnozavo storosios žarnos vėžį. Jai prireikė net operacijos, kurios metu chirurgai pašalino gaubtinę žarną.

 Moteris manė, kad nemalonūs simptomai žarnyne atsirado tik dėl to, kad geria per daug kavos. <br> 123rf nuotr.
 Moteris manė, kad nemalonūs simptomai žarnyne atsirado tik dėl to, kad geria per daug kavos. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2019, 12:30 PM

Amanda Cunnington (47 m.) iš Bristolio, Anglijos, pastebėjo, kad jai gana dažnai užkietėdavo viduriai, o nuotaika būdavo vis subjurusi.

Moteris ir ją apžiūrėjęs gydytojas manė, kad pokyčiai žarnyne atsirado dėl jos pakitusios mitybos ir jai išsivystė dirgliosios žarnos sindromas.

Deja, kiek vėliau pablogėjus Amanda būklei, gydytojai diagnozavo storosios žarnos vėžį. Tam, kad atsikratytų ligos, jai prireikė drastiškos operacijos.

Dabar ji nori įspėti kitus apie subtilius vėžio požymius ir ragina žmones ypatingai atkreipti dėmesį į savo sveikatą bei organizmo siunčiamus signalus.

Iš pradžių Amanda galvojo, kad prieš metus atsiradę pokyčiai žarnyne buvo dėl to, kad dažnai mėgsta gerti kavą, dėl kurios kilo dirgliosios žarnos sindromas.

Tačiau šių metų Valentino dieną jai buvo atlikta operacija, o po kelių dienų savo „Facebook“ paskyroje rašė: „Norėjau pasidalinti tuo su jumis, kad pabrėžčiau, kaip svarbu atkreipti dėmesį į subtilius sveikatos pokyčius.

Prieš dvi dienas man atliko operaciją, kad dėl storosios žarnos vėžio pašalintų gaubtinę žarną.

Operacija buvo sėkminga. Man nepasireiškė jokie su šia būkle susiję simptomai, pavyzdžiui, skausmas, greitas svorio netekimas ar anemija. Man tik kuris laikas buvo užkietėję viduriai ir neturėjau nuotaikos“.

Ji pridūrė, kad gydytojai prognozavo sėkmę ir suteikė vilties, kad pasveiks.

Anot Jungtinės Karalystės Vėžio tyrimų, storosios žarnos vėžys šioje šalyje pražudo daugiau kaip 16 tūkst. žmonių per metus.

Po diagnozės 6 iš 10 pacientų išgyvena maždaug 10 metų ir daugiau. Daugeliu atveju liga diagnozuojama asmenims, vyresniems kaip 60 metų.

Pagrindiniai simptomai: kraujingos išmatos, noras dažniau tuštintis, pilvo skausmai, dujų kaupimasis, nuovargis, staigus svorio netekimas.

Vis dėlto simptomus paprasta supainioti su paprasčiausiais virškinimo sutrikimais, todėl neretai liga nediagnozuojama laiku.

„Aš pražiopsojau akivaizdesnius simptomus, nes geriu daug kavos, o ir kraujo išsituštinus nepastebėjau, nes nežinojau, kad reikia į tai atkreipti dėmesį.

Džiaugiuosi, kad gydytojai tikisi mane išgydyti, bet prašau, jeigu tik pastebėjote, kad kažkas pasikeitė jūsų žarnyne, prašykite gydytojų, kad atliktų kolonoskopiją“, – įspėjo Amanda.

Parengta pagal „News Finder“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.