Karantinas keičia ir įprastą gydytojų darbą – pradėjo konsultuoti telefonu

Pratęsus karantiną Lietuvoje dėl koronaviruso pandemijos tampa aktualios ir nuotolinės gydytojų konsultacijos. Gydymo įstaigos pastebi ypač didelį šeimos gydytojų, pediatrų, terapeutų, akušerių ginekologų ir kitų specialistų konsultacijų poreikį.

Konsultacijas telefonu noriai priėmė tiek gydytojai, tiek klinikos pacientai.<br> 123rf nuotr.
Konsultacijas telefonu noriai priėmė tiek gydytojai, tiek klinikos pacientai.<br> 123rf nuotr.
Konsultacijas telefonu noriai priėmė tiek gydytojai, tiek klinikos pacientai.<br> Archyvo nuotr.
Konsultacijas telefonu noriai priėmė tiek gydytojai, tiek klinikos pacientai.<br> Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 31, 2020, 11:45 AM, atnaujinta Mar 31, 2020, 12:22 PM

Reaguodama į susiklosčiusią situaciją ir matydama šeimos gydytojų, akušerių ginekologų bei kitų specialistų konsultacijų poreikį, „Baltijos ir Amerikos klinika“ ėmėsi teikti gydytojų konsultacijas telefonu. Klinikos vadovės Ingos Grigienės teigimu, tai labai pasiteisinusi paslauga, kurią noriai priėmė tiek gydytojai, tiek klinikos pacientai.

„Paskelbus karantiną turėjome atidėti nebūtinųjų ambulatorinių, medicininės reabilitacijos paslaugų teikimą, profilaktinių patikrinimų ir prevencinių programų vykdymą, perorganizuoti planines operacijas ir sveikatos priežiūros paslaugas. Tačiau esminė mūsų nuostata – gydyti žmones – nesikeičia. Nes manome, kad dabar ypatingai svarbu atsižvelgti į visuomenės sveikatos priežiūros poreikį ir padėti visiems pacientams, kuriems reikalinga šeimos gydytojo ar gydytojo specialisto pagalba“, – sako klinikos generalinė direktorė Inga Grigienė.

Išaugo specialistų konsultacijų poreikis

Nors klinika ir toliau priima pacientus, kuriems yra reikalinga būtinoji pagalba ar gydymas, kurio laiku nesuteikus, paciento būklė reikšmingai pablogėtų, nuotolinės konsultacijos taip pat susilaukė didelio susidomėjimo. Pacientai skambina iš visos Lietuvos, taip pat ir iš užsienio.

„Pacientai dažniausiai teiraujasi šeimos gydytojų ir pediatrų konsultacijų – kreipiasi ir dėl peršalimo ligų simptomų, kitų negalavimų. Matome ir stipriai išaugusį akušerinių ginekologinių konsultacijų poreikį, taip pat vis dažniau kreipiamasi dėl urologų, neurologų, psichologų bei psichiatrų nuotolinių konsultacijų.

Gydytojo konsultacijai telefonu kviečiame pacientus registruotis iš anksto. Sutariamas konsultacijos laikas, tuomet pacientui išsiunčiama išankstinė mokėjimo už paslaugą sąskaita, pacientas apmoka ir gydytojas sutartu laiku pacientui paskambina“, – pasakojo „Baltijos ir Amerikos“ klinikos vadovė.

Labai padidėjo norinčiųjų gimdyti skaičius klinikoje

Pasak I. Grigienės, šiandien matomas ir išaugęs nėščiųjų susidomėjimas gimdymu Baltijos ir Amerikos klinikoje.

„Kasdien sulaukiame skambučių iš netrukus planuojančių gimdyti moterų. Jas priimame ir, vadovaudamiesi Lietuvos akušerių ginekologų draugijos rekomendacijomis, tęsiame nėštumo priežiūrą mūsų klinikoje. Esant poreikiui, mūsų gydytojai ginekologai priima nėščiąsias apžiūrai, atsako į visus rūpimus klausimus.

Ypatingai rūpinamės visų nėščiųjų saugumu ir sveikata, tad joms paskyrėme atskirą įėjimą į kliniką. Atvykus į kliniką, kviečiame sekti nuorodas ir vykti pro atskirą nėščiųjų priėmimą“, – pažymi Inga Grigienė.

Greitu metu bus galima išsitirti dėl koronaviruso

Klinikos vadovės teigimu, greitu metu klinikoje bus galimybė išsitirti dėl koronaviruso. Šiuo metu laukiama SAM leidimo ir ruošiama atskira patalpa tyrimų paėmimui.

Telefoninėms šeimos gydytojų ir gydytojų specialistų konsultacijoms prašome registruotis iš anksto tel. +370 698 52655 arba el. paštu: info@bak.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.