Kaune duris pravėrė privatus Endokrinologijos diagnostikos ir gydymo centras

Kaune pradeda veikti pirmasis privatus Endokrinologijos diagnostikos ir gydymo centras Lietuvoje „Hormodernus“. Karantino laikotarpiu pasunkėjus paslaugų prieinamumui, klinikos įkūrėjai nusprendė lanksčiai spręsti logistines problemas ir sutrumpinti laukimo laiką nuo žmogaus kreipimosi į gydytoją iki tikslios diagnozės nustatymo, taip pat – reikiamo gydymo paskyrimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2020, 1:18 PM

Klinikos vadovės Rūtos Krikščiūnienės teigimu, šiame centre ypatingas dėmesys skiriamas endokrininių ligų diagnostikai ir gydymui, tačiau nėra apsiribojama vienos organizmo sistemos tyrimais.

„Žmogaus nusiskundimai dažnai būna nespecifiniai ir vienodais simptomais gali pasireikšti įvairios ligos, todėl iškilusios problemos bus sprendžiamos kompleksiškai.

Įtarus ar diagnozavus retą ligą, tolimesnės gydymo rekomendacijos bus paremtos bendra gydytojų specialistų nuomone, gydytojų konsiliumuose“, – sako R.Krikščiūnienė.

Dažnai dėl hormonų disbalanso stebimas antsvoris ar nutukimas, širdies ir kraujagyslių ar lytinės sistemos funkcijos sutrikimai, nevaisingumas. Daugelis pacientų, turinčių skydliaukės ligą, dėl dažno pulso, svorio pokyčių, bendro silpnumo ir kitų simptomų, nueina ilgą kelią kol pasiekia endokrinologus.

„Tik vertinant visumą galime rasti nusiskundimų priežastis ir pritaikyti labiausiai tinkamą gydymą.

Klinikoje konsultuoja patyrę endokrinologai, vaikų endokrinologai, kardiologai, radiologai. Taip pat didžiulę patirtį turintys, pacientų ir kolegų puikiai vertinami gydytojai akušeriai ginekologai, mamologė, urologas, chirurgas besispecializuojantis endokrininėje chirurgijoje“, – sako centro vadovė R.Krikščiūnienė.

Gydymo centre patyrusių dietologų konsultacijų sulauks pacientai, sergantys cukriniu diabetu, taip pat moterys, kurioms nustatytas nėščiųjų diabetas.

Pacientai, kuriems reikalinga dietoterapija (sergant nutukimu, cukriniu diabetu ir esant antsvoriui, sergant kitomis ligomis, kurių gydymui yra svarbi dietoterapija) konsultacijose bus taikomi ir įsisąmoninimu grįstos kognityvinės elgesio terapijos metodai.

Centre bus galima atlikti ir detalius kraujo tyrimus, įvairias tyrimų programas, kurios rekomenduojamos tam tikrai amžiaus kategorijai, skirstomos pagal lytį, tam tikras ligas, o taip pat atsižvelgiama ir į individualius poreikius.

Moters ir vyro, profilaktinio šeimos ištyrimo, bendro silpnumo, šeimos nevaisingumo, nutukimo, širdies bei kitos programos leis atsakyti į daugelį klausimų, o nustačius patologinius pakitimus, pacientai bus nukreipti pas reikiamą specialistą.

„Dažniausia endokrinologija siejama su tokiomis patologijomis, kaip cukrinis diabetas ir skydliaukės veiklos sutrikimai. Tačiau reikia nepamiršti, kad tai plati sritis, apimanti ir daug retų ligų, kurios laiku nediagnozuotos blogina žmogaus gyvenimo kokybę. Retų ligų tyrimai visuomet tampa iššūkiu, dažnai tenka laukti ilgą laiką, iki visi tyrimai bus atlikti.

Šiame centre bus galimybė atlikti detalius papildomus kraujo tyrimus, vadinamuosius diagnostinius mėginius, kad kuo greičiau būtų sužinota diagnozė ir paskirtas reikiamas gydymas kiekvienam žmogui“, – sako centro vadovė R.Krikščiūnienė.

Klinikos direktorė patikino, kad karantino laikotarpiu konsultacijos vyks laikantis saugumo reikalavimų, kad tiek darbuotojai, tiek pacientai būtų saugūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.