Siūlo išbandyti ozono kapsulę: odos būklė ir savijauta pasikeis

Norite būti sveiki? Jūsų ląstelėms gyvybiškai reikalingas pakankamas deguonies kiekis. Kaip ir daugelis pirmuonių, virusai, bakterijos ir grybai beveik visi nėra prisitaikę gyventi aplinkoje, kurioje gausu dėguonies. Todėl nuo šių negandų gali pagelbėti aktyvuoto deguonies terapija.

Aktyvuoto deguonies terapijos, tarp jų ir ozono, yra veiksmingos, nes prisotina kūną aktyvuoto deguonies atomais. Taip neutralizuojami toksinai ir virusai.
Aktyvuoto deguonies terapijos, tarp jų ir ozono, yra veiksmingos, nes prisotina kūną aktyvuoto deguonies atomais. Taip neutralizuojami toksinai ir virusai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 4:03 PM, atnaujinta Apr 30, 2021, 6:40 PM

Aktyvuoto deguonies terapijos, tarp jų ir ozono, yra veiksmingos, nes prisotina kūną aktyvuoto deguonies atomais. Taip neutralizuojami toksinai ir virusai.

Anesteziologas reanimatologas, skausmo gydytojas ir ozonoterapeutas Albert Albertjan sako, kad deguonies terapija specialioje kapsulėje gali turėti reikšmingos teigiamos įtakos organizmui.

– Kuo naudinga hiperterminės aktyvuotos deguonies terapija? – paklausėme gydytojo.

– Hiperterminė ozono terapija yra vienas iš veiksmingiausių kūno detoksikacijos ir ozonavimo būdų, praktikuojama daugelį metų. Šiuo metodu ozonas patenka į kūną per odą sėdint karštoje garų kapsulėje-pirtyje. Kai odos poros nuo garų atsiveria, ozonas įsiskverbia į organizmą per odą ir patenka į kraują, limfos ir poodinį riebalų sluoksnius, kur aktyvuoja oksidacijos-detoksikacijos procesus, stimuliuoja organizmo imuninę sistemą ir atsparumą sulėtinant bakterijų ir virusų augimą.

– Ar tai reiškia, kad ozono terapija gali padėti ir norintiems sulieknėti?

– Kadangi didžioji dalis toksinų kaupiasi limfoje ir riebaliniame audinyje, o oda yra didžiausias toksinus šalinantis organas šis metodas yra efektyvus būdas pašalinti juos iš organizmo, o riebalinis sluoksnis tampa nereikalingas ir pasišalina.

– Reiškia ir odos būklė turėtų pagerėti?

– Taip, pastebima tendencija, jog po šios procedūros oda tampa lygi, švelni ir be dėmių. Pašalinus toksinus iš sistemos, daugelio organizmo funkcijų yra atstatomos ir jis sveiksta pats, natūraliai. Kartais ozono panaudojimas garų pirtyje po nuoseklaus gydymo gali sukelti „gydomąją krizę“, kuri jaučiama kaip lengvas peršalimo sindromas. Tai yra ženklas, jog vyksta sveikatinimo procesas. Po detoksikacijos oda tampa gyvybingesne ir pradeda „kvėpuoti“, kas, be abejo, pagerina organizmo imunitetą. Kadangi oda yra didžiausias toksinus šalinantis organas, dauguma toksinų yra išprakaituojami, tokiu būdu taupant kepenų ir inkstų darbą.

– Siūlote pacientams išbandyti specialią ozono kapsulę, kuri šiuo metu yra jūsų klinikoje Vilniuje. Kaip vyksta aktyvinto deguonies kapsulės terapija?

– Pacientas atsisėda į hiperterminę garų kapsulę, tačiau galva lieka kapsulės išoreje, tad žmogus gali kvėpuoti kambario oru arba deguonimi, kaip įprasta deguonies sesijose. Atsisėdus į garų kapsulę, aplink kaklą sandariai apvyniojamas rankšluostis.

Specialiai įrengtas apipūtimas, esantis prieš paciento veidą tiekia jonizuotą deguonies srovę, kuri aprūpina žmogų grynu deguonimi kvėpavimui, siekiant užtikrinti kuo didesnį deguonies prisotinimą kraujyje.

Aktyvuoto deguonies infuzijos proceso metu ozonas reaguoja su vandeniu, virsdamas sterilizuojančiu reaktyviu junginiu odos paviršiuje, kuris per išsiplėtusias odos poras patenka į kraujotaką ir limfos sistemą. Šio proceso metu aktyvuotas deguonis, kitaip vadinamas medicininiu ozonu, neutralizuoja toksinus, laisvuosius radikalus.

Deguonies koncentratorius suteikia gryną medicininį deguonį, kuris paduodamas į ozono generatorių. Kontroliuojama pagaminto aktyvuotos deguonies dozė plūsta į kapsulę.

Šiuo metu kapsulę turime tik Vilniaus klinikoje, tačiau prieš atsidarant sostinėje, kapsulės procedūra galėjo pasimėgauti klaipėdiečiai, per keletą metų itin pamėgę šią procedūrą.

– Kiek trunka vienas tokios terapijos seansas ir kokia temperatūra nustatoma pirtelėje?

– Įprastai terapija trunka apie 30 min. Dauguma žmonių jaučiasi patogiai, kai temperatūra siekia 37-42°C.

– O kaip dažnai ją reikėtų atlikti?

– Intensyviam kursui rekomenduojamas dažnumas yra 4 – 5 kartai per savaitę. Kuo dažnesnės procedūros, tuo greitesnis savijautos pagerėjimas ir aktyvesnis sveikatinimo procesas. Šis procesas gali būti kontroliuojamas reguliuojant terapijos laiką, pavyzdžiui, tris kartus per savaitę po 15-25 min. sesijai. Tai labiau aktualu pacientams, kuriuos domina profilaktinės procedūros ir mieliau renkasi palaipsninį sveikatinimo procesą.

– Kokiais atvejais terapijos ozono kapsulėje nerekmonduotumėte?

– Tai yra veiksmingas būdas pagerinti sveikatą, kuris nekelia jokios grėsmės organizmui, tačiau, turint sveikatos sutrikimų, prieš pradedant procedūrą rekomenduojama pasitarti su gydytoju. Pavyzdžiui, kenčiantiems nuo širdies ar kraujagyslių ligų reikalingas atsargumas dėl aukštos temperatūros ir dehidratacijos.

Daugiau informacijos rasite čia.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su Dr. A. Albertjan klinika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.