A. Petrošius reikalauja Klaipėdos mero pasiaiškinti dėl naujosios Jūrininkų poliklinikos projekto stabdymo

Prieš savaitę pasirodžius informacijai, kad Klaipėdos miesto savivaldybė planuoja sustabdyti Jūrininkų poliklinikos projekto įgyvendinimą, į tai netruko sureaguoti Seimo narys Audrius Petrošius. Politikas kreipėsi į uostamiesčio merą Arvydą Vaitkų, prašydamas paaiškinti tokio sprendimo motyvus.

Audrius Petrošius<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Audrius Petrošius<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Vaitkus<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 2:28 PM

Pasak Seimo nario, pirminės sveikatos priežiūros paslaugų plėtra ir jų prieinamumo didinimas yra pagrindinis veiksnys efektyviai sveikatos sistemai užtikrinti. Tačiau ši sistemos grandis yra viena iš opiausių problemų Klaipėdos mieste, todėl mero sprendimas stabdyti Jūrininkų poliklinikos projekto įgyvendinimą politikui yra nesuvokiamas.

A. Petrošius primena, kad dar prieš savivaldos ir merų rinkimus dabartinio miesto vadovo rinkiminėje programoje buvo įrašyta nuostata dėl naujo Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pastato statybų skubinimo.

„Šiuo metu pirminės sveikatos priežiūros paslaugos klaipėdiečiams teikiamos avarinės būklės bendrabutyje įsikūrusiose patalpose. Dėl pasenusios bei medicinos įstaigai nepritaikytos infrastruktūros sudėtinga užtikrinti ne tik teikiamų paslaugų kokybę, bet taip pat atliepti individualius pacientų poreikius. Nepalanki darbo aplinka neretai kelia nepasitikėjimą ir pačia gydymo įstaiga.

Paminėti aspektai mažina viešosios įstaigos konkurencingumą su privačiu sektoriumi bei didina laukiančiųjų pas gydytojus eiles. Todėl praėjusios kadencijos savivaldybės priimtas sprendimas statyti naują Jūrininkų polikliniką buvo savalaikis ir racionalus, atveriantis galimybes užtikrinti pirminės sveikatos priežiūros sektoriaus kokybinį šuolį uostamiestyje, teisingai paskirstyti pacientų srautus skirtingose miesto dalyse“, – teigė politikas.

Jo kreipimesi pažymima, kad savivaldai tekusi ligoninių išlaikymo funkcija, įsteigus Klaipėdos universiteto ligoninę, buvo perkelta Sveikatos apsaugos ministerijai.

Taip pat, anot jo, formuojami savivaldybių biudžetai atliepia infliacinius rodiklius, dėl to buvo patvirtintas apie 48 mln. eurų didesnis 2023 metų Klaipėdos miesto biudžetas.

A. Petrošius išskiria ir tai, kad savivaldybės siūlymas kada nors renovuoti esamos Klaipėdos miesto poliklinikos infrastruktūrą nespręs pirminės sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumo problemos.

Pasak jo, pirminių sveikatos priežiūros įstaigų išsidėstymas turėtų būti tolygus visame mieste.

„Todėl savivaldybės noras renovuoti Klaipėdos miesto, vadinamąją trečiąją, polikliniką yra sveikintinas, tačiau tik papildomai pastatyta nauja poliklinika, skirta centrinėje miesto dalyje gyvenantiems asmenims, efektyviai optimizuotų pirminės sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą visiems Klaipėdos gyventojams“, – akcentavo A. Petrošius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.