Nusilpus imunitetui galimybė užsikrėsti virusais padidėja kelis kartus

Po gana šiltos žiemos pradžios ir kiek šiltesnių nei šiam metų laikui būdinga orų, staiga Lietuvą sukaustęs šaltis atsiuntė rimtus išbandymus su šalčiu kovojančiam organizmui. Pastarosiomis savaitėmis Lietuvoje įsivyravę šalčiai jau pareikalavo ir žmonių gyvybių. Už lango spaudžiant speigui, šoktelėjo ir sergamumo rodikliai.

Itin lengvai gripo viruso yra pažeidžiami vaikai, besilaukiančios ir maitinančios moterys bei senjorai.<br>M. Bartkevičiūtė
Itin lengvai gripo viruso yra pažeidžiami vaikai, besilaukiančios ir maitinančios moterys bei senjorai.<br>M. Bartkevičiūtė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-02-09 09:23, atnaujinta 2018-03-23 01:19

Sergamumo rodiklių kreivė kyla

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro informaciniame pranešime teigiama, jog paskutinę sausio savaitę buvo užregistruoti 47,89 susirgimai 10 tūkst. gyventojų, kai tuo tarpu šis rodiklis ankstesnę savaitę siekė 42,53 atvejus 10 tūkst. gyventojų. Pranešama, kad mažiausiai sergančiųjų gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis penktąją šių metų savaitę užregistruota Alytuje, daugiausiai – Vilniuje. Šalčiai – išbandymas imunitetui

Itin lengvai gripo viruso yra pažeidžiami vaikai, besilaukiančios ir maitinančios moterys bei senjorai. Rizikos grupei priklausančių žmonių, esant staigiai oro kaitai, imuninė sistema nusilpsta greičiau ir sudaro sąlygas skverbtis bakterijoms, virusams ir įvairioms ūminėms infekcijoms.

„Stipriai sušalus ar sužvarbus susilpnėja ir organizmo apsauginės funkcijos, kadangi kovojant su šalčiu organizmui reikia daugiau energijos. Ilgai užsilaikęs šaltis silpnina imunitetą, todėl susidaro sąlygos virusams ir bakterijoms atakuoti be gynybos likusį organizmą. Nusilpęs imunitetas nesugeba apsaugoti organizmo nuo peršalimo ligų ir gripo“, - teigia šeimos gydytoja Irma Spėčiūtė.

Gripo virusas, kaip ir ūminės viršutinių kvėpavimo takų infekcijos į žmogaus organizmą patenka su įkvepiamu oru, liečiant aplinkoje esančius daiktus. Kai imunitetas nusilpęs, galimybė užsikrėsti virusais ir infekcijomis kelis kartus padidėja. Norint organizmą apsaugoti nuo virusų ir infekcijų atakų, reikėtų pasirūpinti imuniteto stiprinimu. Šiuo metu už lango siaučiant šalčiui, gydytojai rekomenduoja rinktis šiltesnius rūbus, dažniau valgyti ir lauke būti ne daugiau nei būtina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.