Mobilieji telefonai ir kompiuteriai kelia psichinius negalavimus tarp vartotojų

Geteborgo universiteto (Švedija) mokslininkai atliko tyrimą ir išanalizavę 4100, 20-24 metų žmonių sveikatos būseną, išsiaiškino, kad žmonės, ilgai sėdintys prie interneto, rizikuoja susirgti psichinio pobūdžio negalavimais. Mat per tyrimą paaiškėjo, kad daugumos atvejų kompiuteriai ir mobilieji telefonai provokuoja streso atsiradimą, sutrinka miegas ir kelia depresiją, rašo „CBS Charlotte“.

Kasdien žaidžiant kompiuterinius žaidimus 1-2 valandas per dieną, depresijos tikimybė, ypač tarp moterų, padidėja mažiausiai du kartus.<br>V. Balkūnas
Kasdien žaidžiant kompiuterinius žaidimus 1-2 valandas per dieną, depresijos tikimybė, ypač tarp moterų, padidėja mažiausiai du kartus.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2012, 11:28 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:36 PM

„Labai lengva užsimiršti ir prasėdėti prie kompiuterio visą dieną, nustūmus į šoną kitus svarbius reikalus ir darbus. Tokiu būdu perkraunamos smegenys ir ilgas sėdimas darbas daro neigiamą įtaką sveikatai“, - sakė tyrimo vadovė Sara Thomee.

Anot jos, kasdien žaidžiant kompiuterinius žaidimus 1-2 valandas per dieną, depresijos tikimybė, ypač tarp moterų, padidėja mažiausiai du kartus.

Mokslininkė taip pat įspėja, kad dėl naktinių budėjimų prie monitoriaus atsiranda nemigos problemų, sumažėja darbo našumas. O vien faktas, kad žmogus yra nuolat pasiekiamas, paskambinus jam mobiliuoju telefonu, kelia stresą. Jis nesijaučia laisvu, taip pat apribojama ir jo darbinė veikla bei asmeninis gyvenimas. O jei žmogus neatsako į telefono skambučius ir SMS, tai tada jaučia kaltės jausmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.