Dirbti paskutiniais nėštumo mėnesiais yra kenksminga

Moterų, kurios dirbo po aštunto

Remiantys naujo tyrimo rezultatais, darbas po aštunto nėštumo mėnesio vaisiui yra toks pat pavojingas kaip rūkymas.<br>123rf
Remiantys naujo tyrimo rezultatais, darbas po aštunto nėštumo mėnesio vaisiui yra toks pat pavojingas kaip rūkymas.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2012, 2:05 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:29 PM

Remiantys naujo tyrimo rezultatais, darbas po aštunto nėštumo mėnesio vaisiui yra toks pat pavojingas kaip rūkymas.

Tyrimą atlikto Esekso universiteto profesoriai, kurie pasinaudojo duomenimis iš trijų didelių tyrimų, dveji iš kurių buvo atlikti Didžiojoje Britanijoje ir vienas Jungtinėse Valstijose. Remiantis naujo tyrimo rezultatais, vaisiai, kurių motinos nėštumo metu dirbo ar rūkė, gimdoje augo lėčiau.

Remiantis ankstesniais tyrimais, mažiau sveriantiems kūdikiams kyla didesnė prastos sveikatos ir lėto vystymosi grėsmė. Be to, vėliau gyvenime jie gali kentėti dėl įvairių sveikatos problemų.

Jaunesnių nei 24 metų moterų kūdikių svoris nebuvo mažesnis priklausomai nuo to, ar jos dirbo nėštumo metu, tačiau šis veiksnys buvo akivaizdus vyresnių moterų atveju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.