Poilsiautojams įdegis svarbiau net už sveikatą

Prie Melnragės paplūdimiuose budinčių medikų rikiuojasi eilės žmonių, norinčių nemokamai pasimatuoti kraujospūdį, tačiau tik retas paiso perspėjimų dėl pavojaus savo sveikatai.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

2012-08-07 12:38, atnaujinta 2018-03-17 13:07

Smiltynės paplūdimyje po pusdienio saulės vonių vienai šešiasdešimtmetei praėjusią savaitę pasidarė silpna. Artimieji iškvietė greitąją, bet jau buvo per vėlu – moteris mirė. Paaiškėjo, kad ji turėjo širdies ritmo sutrikimo problemų.

Prieš porą dienų Palangos paplūdimyje mirė vyras. Jam pasidarė silpna. Norėdamas atsigaivinti vyras ėjo jūros link, bet sukniubo. Mirusiojo žmona pripažino, kad jis turėjo sveikatos problemų.

Praėjusį karštą savaitgalį ne kartą teko kviesti greitąją pagalbą saulės smūgį paplūdimiuose patyrusiems žmonėms. Keli jų išvežti į ligoninę.

Visuomenės sveikatos biuro specialistai pajūryje ne tiktai nemokamai matuoja kraujospūdį, bet ir pasakoja apie saulės spindulių žalą, dalija lankstinukus apie sveiką gyvenseną ir buteliukus mineralinio vandens – karštą dieną reikia gerti kuo daugiau skysčių.

Jiems padeda gelbėtojai, apie pajūryje tykančius pavojus sveikatai nuolat pranešama per garsiakalbius. Bet ir tai poilsiautojams – nė motais.

Neretai į geranoriškus patarimus atsakoma pasipiktinimu ar net keiksmažodžiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.