Odai kenkia ne tik saulės spinduliai

Būtini vizitai pas specialistus

Visi žmonės turi apgamų, todėl reikėtų kad juos nuolat apžiūrėti odos susirgimų gydytojas.<br>AP
Visi žmonės turi apgamų, todėl reikėtų kad juos nuolat apžiūrėti odos susirgimų gydytojas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2012, 8:15 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:03 PM

Tačiau rudenį ir žiemą tiek moterys, tiek vyrai skuba į soliariumą. Ultravioletiniai spinduliai prasiskverbia į kolageno biosintezę ir suardo elastines odos skaidulas. Pasekmė: daugiau raukšlių.

Būtini vizitai pas specialistus

Visi žmonės turi apgamų, todėl reikėtų kad juos nuolat apžiūrėti odos susirgimų gydytojas. Nereikia pamiršti išskirtinių kūno vietų - tarpupirščių ir kojų padų.

Nuolatiniai vizitai pas dermatologus padeda nustatyti ankstyvą odos vėžio stadiją.

Geriau mažiau kosmetikos

Makiažas, jo nuvalymas, prausimasis, įtepimas kremu, naujas makiažas - šios daug kartų per dieną atliekamos procedūros išvargina odą.

Žmonės, kurie pernelyg dažnai vartoja veido ir kūno priežiūros priemones, gali pasigriebti vadinamą lėktuvo palydovių ligą: spuogus, paraudimus ir išbėrimus vietose, kurios iš tikrųjų turi būti pagražinamos kosmetika.

Po maudynių privalu nudžiūti

Po dušo, maudymosi vonioje ar pasiplaukymo baseine kūną reikia kruopščiai nušluostyti. Tokiu būdu užkertamas kelias bakterijų ar grybelių, kurie veisiasi ant drėgnos odos, infekcijoms. Svarbu, kad būtų sausa tarp pirštų ir kūno „klostėse“.

Rūkalius išduoda raukšlės

Cigarečių sudėtyje esama nuodų, kurie kenkia odos ląstelėms. Kolageno gamyba sumažėja 40 proc. - greičiau atsiranda matomos raukšlės.

Mažiau mėsos, daugiau vaisių

Odą gerai veikia Viduržemio jūros regionų mitybos principai. Tai reiškia, jog reikia valgyti daug vaisių ir daržovių, mažiau mėsos, geriau žuvį, augalinės kilmės riebalai turi pakeisti sviestą ir lydytus taukus. „Omega 3“ riebalų rūgštys (jomis turtinga lašiša, sėmenys) atlieka barjero funkciją kovai su kenksmingomis vidaus medžiagomis.

Gydo net prisilietimai

Bučiniai, glostymas, masažai - visa tai gerai veikia odą ir psichiką. Intensyvūs prisilietimai turi įtakos hormonų kiekiui, atpalaiduoja specialius mediatorius ir stiprina imuninę sistemą.

Be daugelio teigiamų pasekmių organizmui, švelnūs prisilietimai mažina skausmą ir pagreitina gyjimo procesą.

Juoktis tikrai sveika

Japonijoje paskelbtos mokslinės studijos įrodo, jog juokas turi teigiamo poveikio odai, nes sumažinamas uždegimus sukeliančių medžiagų išskyrimas.

Patariama daugiau judėti

Idealus variantas: energingi 30 minučių pasivaikščiojimai tris kartus per savaitę arba nuolatiniai apsilankymai sporto salėje. Tai suaktyvina organizmo kraujotaką ir padeda nuslopinti stresą.

Užkirskite kelią stresams

Ilgai užsitęsusi įtampa „išveda“ iš pusiausvyros streso hormonus, kurie reguliuoja odos gynybines ląsteles ir imuninę sistemą. Todėl gali kilti daugiau uždegimų.

Be to, dėl ilgalaikio streso dauginasi specialūs odos nervai, kurie sužadina uždegimines reakcijas - dėl to oda tampa neatsparesnė.

Sveikai odai būtina vengti streso. Šiuo atveju gali pagelbėti įvairios priemonės: atsipalaidavimo būdai, kaip antai joga, meditacija, autogeninė treniruotė arba raumenų relaksacija, sportas ar geresnė dienotvarkė. Priklausomai nuo gyvenimo istorijos galėtų padėti psichoterapeutiniai būdai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.