Darbas kompiuteriu ir reguliarus sportas gerina atmintį

Nors sėdėjimas prie kompiuterio ekrano nėra fiziškai aktyvi veikla, tuo metu „sportuoja“ jūsų smegenys. „O tai gali padėti išvengti kognityvinių sutrikimų senatvėje“, – teigia Mėjo klinikos mokslininkai.

Gerai žinoma, kad tiek sportas, tiek protinė veikla gerina smegenų funkcijas.<br>123rf
Gerai žinoma, kad tiek sportas, tiek protinė veikla gerina smegenų funkcijas.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

"Psichologija Tau"

Oct 13, 2012, 12:31 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:31 AM

Tyrėjai pastebėjo, kad asmenų, kurie reguliariai sportavo – vaikščiojo ar plaukiojo – ir naudojosi kompiuteriu, atmintis geresnė nei senjorų, kurie užsiėmė tik vienu iš šių dalykų.

Yonas Geda su kolegomis tyrė 926 70–93 metų amžiaus senjorus. Jie turėjo nurodyti, kiek dažnai ir kokia fizine bei protine veikla užsiėmė. Vėliau tyrėjai šiuos rezultatus palygino su senjorų kognityviniais gebėjimais. Iš tiriamųjų, kurie reguliariai sportavo arba dirbo kompiuteriu, 20 proc. senjorų buvo gera atmintis, 37,6 proc. kognityviniai sutrikimai buvo nežymūs. O iš senjorų, kurie užsiėmė abiem dalykais, 36 proc. galėjo pasigirti nepablogėjusiomis kognityvinėmis funkcijomis ir tik 18, 3 proc. skundėsi suprastėjusia atmintimi.

Gerai žinoma, kad tiek sportas, tiek protinė veikla gerina smegenų funkcijas. Šiuos dalykus sudėjus į vieną, gaunamas dar geresnis rezultatas. Taigi, geriausias vaistas nuo senatvės – reguliarus sportas, o kai nuvargstate – darbas kompiuteriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.