Klaipėda pretenduoja tapti ne tik sveikiausiu, bet ir linksmiausiu miestu (video)

Klaipėda – pirmas ir vienintelis Lietuvos miestas, priklausantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos sveikų miestų tinklui. Sveiko gyvenimo idėją ir pozityvų požiūrį į gyvenimą klaipėdiečiai sudėjo į vaizdo klipą „Laisvu stiliumi judame pirmyn - į sveiką miestą Klaipėdą!“ Jis buvo filmuojamas per masines treniruotes, kurias vedė Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai. Jose dalyvavo klaipėdiečiai – nuo lopšelinukų iki garbaus amžiaus senjorų. Vaizdo klipe pasirodo ir turguje prekiaujantys mėsininkai, ir policijos pareigūnai, ir ugniagesiai.

Vaizdo klipas skirtas garsinti Klaipėdą kaip PSO "Sveikų miestų tinklo" narę.<br>Organizatorių
Vaizdo klipas skirtas garsinti Klaipėdą kaip PSO "Sveikų miestų tinklo" narę.<br>Organizatorių
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-15 17:36, atnaujinta 2018-03-16 02:25

„Šis vaizdo klipas – tai įrodymas, kad Klaipėdoje gyvena sveiki, aktyvūs ir beprotiškai linksmi žmonės. Tikimės, kad jis paskatins į gyvenimą žiūrėti linksmiau ir optimistiškiau. Ne veltui sakoma, kad juokas gamina vitaminą C, o optimistai gali džiaugtis kur kas ilgesniu gyvenimu, nei pesimistai“, - pasakojo viena iš klipo autorių direktorė Dovilė Skabickaitė.

Masinėmis treniruotėmis buvo stengiamasi atkreipti dėmesį ne tik į fizinio aktyvumo naudą sveikatai, bet ir priminti, jog aktyvus žmogus gali džiaugtis kur kas ilgesniu gyvenimu, negu pasirinkę pasyvų laiko praleidimą.

„Mokslininkai įrodė, kad sveikai gyvenančių vyrų gyvenimo trukmė pailgėja net šešeriais metais, moterų – penkeriais. Teigiama, kad jeigu žmogus gyvena aktyvų socialinį gyvenimą, jis gali džiaugtis pusantrų metų ilgesniu gyvenimu. Bent dviem metais amžių prailgina ir fizinis aktyvumas, pavyzdžiui, plaukiojimas, vaikščiojimas ir gimnastika“, - faktus dėstė projekto „Klaipėda – sveikas miestas“ koordinatoriaus Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro vadovė Ineta Pačiauskaitė.

Į PSO Sveikų miestų tinklą Klaipėda priimta daugiau kaip prieš metus. Sveikų miestų asociacija vienija daugiau kaip 1 200 miestų iš 30 valstybių ir daugiau kaip 20 Baltijos regiono miestų. Europos sveikų miestų judėjimas skaičiuoja jau dvidešimtus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.