Vilniuje – erdvė streso kamuojamų žmonių greitam poilsiui

Sostinėje duris atvėrė Lietuvoje dar neregėtos koncepcijos sveikatinimosi svetainė „E.motion room“. Galima pasirinkti visam kūnui, tik galvos sričiai ar kojoms ir pėdoms skirtą mechaninį masažą, taip pat audiovizualinę terapiją. Žadamos ramybės akimirkos įsmigus į 3D terapinius krėslus. Seanso trukmė – nuo 15 min. iki valandos.

Šioms procedūroms gydytojo palaiminimas nėra būtinas, išskyrus konsultacija reikalinga nėščiosioms ir patyrusiems rimtų fizinių traumų.
Šioms procedūroms gydytojo palaiminimas nėra būtinas, išskyrus konsultacija reikalinga nėščiosioms ir patyrusiems rimtų fizinių traumų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2012, 5:30 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:37 PM

Idėjos autorė, Jono Girskio stuburo gydymo centro vadovė Greta Milašienė sako, jog sumanymas įkurti kūno terapijos centrą kilo pastebėjus, kad daug dirbantiems, nuolat skubantiems miestiečiams trūksta trumpo, bet kokybiško poilsio, kuris suteiktų motyvacijos tęsti darbus, leistų atsikvėpti nervų sistemai.

„Vidury darbo dienos ar per pietų pertrauką dažnas nespėja atsipalaiduoti ar išsijudinti. Reikalinga tokia erdvė, kur žmogus galėtų per jam tinkamą laiką pasimėgauti savijautą gerinančia, žvalinančia terapija ar nevaržomas nusnūsti bent dešimčiai minučių“, – greitojo poilsio paslaugų idėją aiškina G. Milašienė.

Ji naują sveikatinimosi centrą palygina su kavine. Mat yra specialus meniu, iš kurio galima išsirinkti norimą procedūrą, kartu pasivaišinti sveikais pusryčiais, šviežiomis sultimis, kava, žolelių arbatomis, pavartyti skaitinių čia pat įkurtoje minibibliotekoje.

Terapijų erdvės įrengtos taip, kad lankytojai, mėgaudamiesi pasirinktu kūno sveikatinimo seansu, galėtų bendrauti vieni su kitais, o siekiantys ramybės ir privatumo ilsėtųsi atskirame miego-poilsio kambaryje su užsklanda.

Anot G. Milašienės, dėl patogumo prieš procedūras nereikia persirenginėti ar tam būti ypatingai nusiteikus. Tiesiog, nusiavus batus, galima nusmigti į gydomąjį ir atpalaiduojamąjį poveikį turinčius krėslus, kurie pagal ištobulintą japonų techniką tiksliai atkartoja masažuotojo rankų judesius ir veikia biologiškai aktyvius taškus, raumenis.

Anot svetainės savininkės, šioms procedūroms gydytojo palaiminimas nėra būtinas, išskyrus konsultacija reikalinga nėščiosioms ir patyrusiems rimtų fizinių traumų. Turintiems sunkesnių judėjimo sutrikimų bus siūlomos Jono Girskio stuburo gydymo centro specialistų konsultacijos.

„E.motion room“ centre galima išmėginti ir audiovizualinę terapiją. Ji suteikia galimybę tuo pačiu metu per ausines klausytis iš kelių variantų pasirinktos atpalaiduojamosios muzikos garsus ir, užsidėjus specialius akinius, mėgautis prie jos priderintais ir nuolat kintančiais spalvų vaizdais. Šią poilsio formą idėjos sumanytoja G. Milašienė vadina maistu smegenims.

Ateityje „E.motion room“ erdvėje žadama rengti seminarus ir mankštas, paskaitas savijautos gerinimo, sveikatinimosi temomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.