Patiekalai iš kepenėlių - sveikatos šaltinis

Žiema dar tik įsibėgėja, todėl dietologai rekomenduoja įtraukti į savo mitybos racioną kuo daugiau subproduktų. Vieni naudingiausių – kepenėlės, – praneša „Meddaily“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2013, 7:54 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:07 PM

Kepenėlės, atėjus šaltajam metų laikotarpiui, puikiai atstoja daržoves ir vaisius bei palaiko tonusą organizme. Prie tokios išvados priėjo mokslininkai atlikę eksperimentą su pelėmis. Graužikai buvo padalinti į tris grupes. Pirmos grupės pelės buvo maitinamos įprastu pašaru, antros grupės pelėms į maistą pridėjo vitamino В, o trečios – žalių kepenėlių.

Po kiek laiko buvo atliktas testas:. Jo metu peles patalpino į vandenį ir stebėjo, kiek ilgai jos išsilaikys paviršiuje. Pirmoje ir antroje grupėje buvusios pelės išsilaikė ant vandens paviršiaus vidutiniškai 13 minučių, o tos, kurioms buvo duodama kepenėlių – 90 minučių.

Šis produktas turi ne tik vitamino В, bet ir D, С, Е, К, аskorbino rūgšties, o taip pat ir geležies. Viena kepenėlių porcija aprūpina organizmą reikiamu vitaminų paros norma. Ypač naudingas kepenėlių paštetas. Jame daug vitamino A, padedančio išsaugoti regą ir vitamino D, nuo kurio priklauso kaulų tvirtumas.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.