Radijo laidų vedėjas A. Mickevičius nuo gripo saugosi medicinine kauke

Aktorius Aistis Mickevičius (36 m.), į Lietuvą vėl atslinkus vadinamąjį kiaulių gripą sukeliančiam virusui, išvyko atostogų į saulėtąją Ispaniją. Ten jis tikisi sustiprinti imunitetą valgydamas daug šviežių vaisių, daržovių, jūrų gėrybių.

A. Mickevičius per gripo epidemiją išvyko iš Lietuvos.<br>V. Balkūnas
A. Mickevičius per gripo epidemiją išvyko iš Lietuvos.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

„Gyvenimo būdas”

2013-01-29 15:14, atnaujinta 2018-03-13 00:50

Nors prieš trylika metų Aisčiui gripas buvo skaudžiai smogęs, pastaruoju metu nuo šios ligos jis nesiskiepijo. Vyras jaučiasi drąsiai dėl to, kad jo atsparumas peršalimo ligoms dabar yra gerokai didesnis.

2000-aisiais A. Mickevičiui gripo komplikacijos sukėlė širdies ritmo ir vegetacinės nervų sistemos sutrikimų. Dėl pastarųjų sutrikimų ant A. Mickevičiaus pasmakrės ir kaklo iki šiol išliko baltų dėmių.

„Toje vietoje auga balta barzda, todėl ją nuolat skutu”, – juokėsi aktorius ir radijo laidos vedėjas.

Ankstesniais metais siaučiant gripo epidemijai aktorius tapdavo labai atsargus. Sėsdamas prie mikrofono radijo studijoje A. Mickevičius ant veido dėdavosi medicininę kaukę, nes bijodavo užsikrėsti.

„Prie to paties mikrofono kas kelias valandas sėda vis kiti kolegos, todėl nežinai, ar nepasigausi kokio viruso. Apsaugoti gali tik kaukė”, – patirtimi dalijosi A. Mickevičius.

Radijo stotyje A. Mickevičius vienintelis būdavo su kauke, saugančia nuo infekcijų. Iš pradžių kolegos šaipėsi, nes vyras su kauke atrodė juokingai, bet jis į pašaipas nekreipė dėmesio.

Žiemą A. Mickevičius imasi ir kitokių priemonių – keičia valgymo įpročius. Ant jo stalo dažnai būna aštrūs daržovių ir mėsos troškiniai.

Kad išvengtų peršalimo, aktorius organizmą stiprina natūraliais produktais: česnakais, imbierais.

Ruošiant mėsos ir daržovių troškinius česnakai, imbierai, dašiai ir karis – svarbiausi prieskoniai. Šiuos troškinius vyras vadina priešgripiniais. Juos valgant net kakta išrasoja.

„Žiemą maistas turi sušildyti”, – patikino antigripinio troškinio receptą sukūręs A. Mickevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.