Vitamino D reikšmė - ir grožiui

Prisiminkite, kaip jautėtės atostogaudami saulėtoje šalyje. Nuotaika buvo puiki, o nuo veido nedingo šypsena. Oda nuo saulės vonių tapo skaisti ir elastinga, o plaukai ir nagai pastebimai sutvirtėjo.

Mūsų šalyje per mažai saulės, kad gautume pakankamai vitamino D.<br>123rf
Mūsų šalyje per mažai saulės, kad gautume pakankamai vitamino D.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2013, 11:32 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:14 PM

Ne kiekviena moteris suprato, kad tai dėl saulėtame krašte gauto vitamino D.

„Šis vitaminas turi įtakos ne tik geresnei savijautai, bet svarbus moterų grožiui – plaukų ir nagų stiprumui, odos elastingumui. Juk vitaminas D skatina kalcio pasisavinimą, o šis labai svarbus moterims“, – pasakojo gydytoja dietologė Aušra Jauniškytė.

Mūsų šalyje per mažai saulės, kad gautume pakankamai vitamino D. Jo organizmui užtenka tik saulėtą vasarą. Kitais sezonais šio vitamino turėtume gauti papildomai.

„Natūraliai maiste šio vitamino beveik nėra. Šiek tiek jo aptinkama riebiose, natūraliai augančiose jūrų žuvyse. Jei organizmui trūksta vitamino D, atsiranda raumenų skausmai, jaunoms moterims – nemigreninis galvos skausmas.

Gali pradėti augti svoris. Nutukusių žmonių organizme šio vitamino randama daug mažiau, nei normalaus svorio žmonių“, – pasakojo gydytoja.

Ji pabrėžė, kad vitaminas D atsakingas ir už mūsų gerą nuotaiką. Kai organizme jo pakanka, žmogus rečiau serga depresija.

Šis vitaminas stiprina imunitetą, todėl apsaugo ir nuo infekcinių, ir nuo sunkių autoimuninių ligų.

„Prevencija visada yra kur kas geriau nei gydymas. Jei jau sergate depresija, vitamino D vartojimas gali nepagelbėti.

Kasdien vartodami šiuo vitaminu papildytų maisto produktų, galime apsisaugoti nuo svorio didėjimo, plaukų slinkimo, sustiprinsime imunitetą ir tikrai daugiau šypsosimės“, – kalbėjo gydytoja dietologė.

Papildomą vitamino D kiekį galime gauti kasdien. Šiuo saulės vitaminu papildytas ir „Valio Gefilus“ jogurtas. Tad valgant jogurtą galima organizmą aprūpinti ne tik vitaminu D, bet ir kalciu bei pieno baltymais.

Patobulintas „Valio Gefilus“ jogurtas nuo šiol gaminamas ir be laktozės, t.y. pieno cukraus, todėl jį gali vartoti ir laktozės netoleruojantys žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?