Nei česnakai, nei kefyras neišgydo makšties infekcijos

Nors medicinos mokslas žengia į priekį, atsiranda moterų, kurios vis dar pasitiki liaudiškais pienligės (makšties kandidozės) gydymo metodais. Tačiau reakcija būna priešinga – pienligė neišgydoma, įsisenėja, lyties organų ar makšties gleivinė sudirginama, o tai atveria kelią rimtesniems uždegimams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-17 12:58, atnaujinta 2018-03-08 03:50

Pienligė – grybelinė makšties ir išorinių lyties organų infekcija, kurią sukelia viena grybelių Candida rūšis. Dažniausiai ji pasireiškia niežuliu, deginimo, sausumo pojūčiu makštyje ir išoriniuose lyties organuose. Makšties gleivinė būna paraudusi, patinusi.

Taip pat atsiranda gausios, bekvapės, varškę primenančios išskyros, skausmas šlapinantis ir lytinių santykių metu.

Kokias klaidas daro moterys, pasitikinčios liaudies medicina?

Česnakai. Nors česnakai pasižymi grybelius slopinančiu poveikiu, nederėtų česnako skiltelių dėti į jautriausią vietą. Pienligės pažeistą makšties gleivinę tai dar labiau sudirgins, ji taps atvira kitiems mikroorganizmams, o tai gali sukelti dar didesnį makšties uždegimą.

Soda. Sergant pienlige sumažėja makšties rūgštingumas, todėl suveša Candida grybeliai. Soda, pakeisdama makšties pH, numalšina simptomus, tačiau čia ir slypi pavojus – netinkamai paruoštas sodos tirpalas makšties gleivinės rūgštingumą gali dar labiau sumažinti, ir pienligė tik paūmės.

Kefyras. Geriamas kefyras ar jogurtas organizme padidina gerųjų bakterijų skaičių, tačiau naudojant jį ne pagal paskirtį – apsiplaunant intymias vietas – gali sukelti tik dar daugiau problemų.

Arbatos. Pienligės priežasties – grybelių – neveikia ir įvairių arbatų vonelės. Jos gali tik trumpam numalšinti simptomus – niežėjimą, paraudimą, bet nepašalins priežasties.

Norint įveikti pienligę, pirmiausia reikia atkurti normalią makšties florą. Kai makšties flora tinkama (3,8–4,5 pH), ji pati kovoja su grybeliais ir kitais mikroorganizmais. Svarbu naudoti tinkamas intymiosios higienos priemones. Tam puikiai tinka intymiosios higienos priemonės su laktobakterijomis ar laktobakterijų lizatais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.