Ligų padeda išvengti šokiai

Net jei labai pavargstate darbe ir galvojate, kad visokių šokių kursų lankymas – vien laiko švaistymas, vis dėlto pamėginkite bent kartą užsukti į šokių mokyklą.

Šokiai ne tik pakelia nuotaiką, bet taip pat jau seniai yra pripažinti viena geriausių gydymo priemonių.<br>V. Ščiavinskas
Šokiai ne tik pakelia nuotaiką, bet taip pat jau seniai yra pripažinti viena geriausių gydymo priemonių.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2013, 2:28 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:27 PM

Senovės indai sakė: „Šokis – tai pats gyvenimas“. Nes šokiai, kaip nei vienas kitas dalykas gyvenime, pripildo energijos ir suteikia naujų, ryškių pojūčių.

Daro įtaką sielai

Gal ne visi žino, kad šokiai ne tik pakelia nuotaiką, bet taip pat jau seniai yra pripažinti viena geriausių gydymo priemonių.

Garsi amerikiečių šokėja Isadora Duncan gerokai iki termino „psichofizika“ pasirodymo tvirtindavo, kad žmogaus sielos būsena tiesiogiai susijusi su jo kūno judesiais.

Kitaip tariant, atitinkamai judėdamas žmogus gali padaryti įtaką ir savo sielai.

„Tegul žmonės prispaudžia savo rankas prie širdies ir įsiklauso į savo sielą. Tada jie supras, kaip reikia šokti“, - sakydavo ji galvodama, kad didžiausias skausmas ir liūdesys palieka žmogų jam šokant.

Padeda įveikti depresiją

Šokio metu atsipalaiduoja ne tik įtempti raumenys, bet pagerėja ir žmogaus emocinė būsena bei intelektualiniai sugebėjimai.

Ypač naudingi šokiai tiems, kurie įpratę kaupti savyje negatyvias emocijas ir nesugeba su jomis išsiskirti neperdavę jų aplinkiniams.

Be to, šokiai padeda žmogui išeiti iš depresinės būsenos bei priverčia pažvelgti į pasaulį kitomis akimis ir naujai, - rašo rusų interneto puslapis zdravoe.com.

Mažina širdies ligų riziką

Šokiai sumažina ir širdies išeminių ligų riziką, atstato medžiagų apykaitą bei imunitetą, stiprina kaulus, sumažina osteoporozės ir kaulų lūžių riziką, padeda atsikratyti bronchito ir net palengvina astmos priepuolius.

Be to, tai gerina laikyseną bei eiseną. Žmogus tampa grakštus, dailus, lankstus. Tačiau tai dar ne visas išvardintų argumentų šokių naudai sąrašas.

Rinktis galima pagal terapiją

Pradėti šokti niekada nevėlu, o neigiamo šalutinio poveikio nėra. Reikia tik pasirinkti šokio tipą, kuris tinka būtent jums.

Jei sergate chroniškomis ligomis, prieš pradėdami lankyti šokių užsiėmimus būtinai pasikonsultuokite su šeimos ar gydančiu gydytoju ir šokių treneriu, kuris padės pasirinkti jums optimalų fizinį krūvį.

Egzistuoja daug įvairių šokių mokyklų. Todėl galima pasirinkti tą, kuri labiausiai tinka jums pagal temperamentą. Tada ir nauda bus didžiulė.

Pasirinkti šokį galima ir priklausomai nuo terapijos.

Lotynų Amerikos šokiai

Šie šokiai dabar ypač populiarūs.

Маmba, rumba, čia-čia-čia, salsa – tai uždegantys šokiai, kurių dėka jūs akimirksniu tapsite vakarėlio žvaigžde. Tuo pačiu galėsite pamiršti bet kokias problemas su priešingos lyties atstovais.

Be to, Lotynų Amerikos šokiai daro ypač teigiamą įtaką žmogaus figūrai. Tokių šokių judesių ypatybė ta, kad šokant ypatingai stiprinami sėdmenų ir šlaunų raumenys. Rezultatas akivaizdus – stangrus užpakaliukas ir šlaunys.

Taip pat stiprinami ir raiščiai, sausgyslės, sąnariai, pagerėja kraujotaka mažojo dubens srityje. Taigi, tai – ir puiki ginekologinių ligų bei seksualinių negalavimų profilaktikos priemonė.

Lotynų Amerikos šokiai padeda įveikti ir depresiją. Svarbiausia, padeda išvengti skausmų stuburo ir juosmens srityje.

Flamenkas

Šis šokis puikiai tinka norintiems išsigydyti osteochondrozę. Todėl šokdami didesnį dėmesį skirkite nugaros laikysenai, kurią teisingai laikant sustiprinsite ne tik nugaros raumenis, bet ir suformuosite karališką laikyseną, iškilų biustą ir pečių liniją.

Аrabiški šokiai

Ne veltui juos vadina labiausiai jaudinančiais ir naudingiausiais moterims.

Pilvo šokis patrauklus ne tik savo erotiškumu ir seksualumu. Jausmingais judesiais treniruojami net ir giliausi pilvo raumenys bei diafragma. Be to, šokant lengvai masažuojami vidaus organai, stimuliuojama žarnyno veikla, išnyksta sustingimas.

Pilvo šokis – puiki įvairių ginekologinių ligų profilaktikos priemonė. Taip pat įtraukiami į darbą ir visi stuburo skyriai, todėl po kiek laiko kūnas tampa ne tik lankstus. Jis pasidaro tarsi skulptūra.

Bet ir tai dar ne viskas. Nuolat šokant arabiškus šokius moterys greičiau, lengviau ir stipriau patiria orgazmą. Net ir tos moterys, kurios galvoja, kad yra frigidiškos.

Indiški šokiai

Pirmiausiai šie šokiai suteikia puikų psichoterapinį efektą.

Jie ypač padeda žmonėms, sergantiems diabetu, hipertonija ir įvairiomis artrito formomis bei padeda atstatyti arterinį kraujospūdį.

Kеltų šokiai

Šokant keltų šokius pasitaiso skoliozė (stuburo išlinkimas į šoną) ir lordozė (stuburo išlinkimas į priekį), pakoreguojama ir kojų forma.

Šokant keltų šokius turi būti tikslūs, stiprūs kojų judesiai ir privaloma laikyti tiesiai nugarą bei jos nejudinti, todėl priverčiami dirbti beveik visi kūno raumenys. Taip pat stiprinamos kojų blauzdos ir šlaunys, širdies kraujagyslės bei kvėpavimo sistemos.

Fokstrotas

Šis šokis užkerta kelią Alzheimerio ligai. Tai patvirtino ir amerikiečių mokslininkų atliktas tyrimas.

Ypač uždegantis fokstrotas naudingas pagyvenusiems žmonėms.

Valsas

Tai švelniausias ir romantiškiausias šokis. Jį šokant stiprinama nervų sistema.

Valsas palankiai veikia smegenų veiklą, treniruoja vestibiuliarinį aparatą ir suteikia gilios harmonijos bei pasitenkinimo pojūtį.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?