Onkologai: ne visos vėžio patikros programos yra efektyvios

Specialistų nuomone, reikia rasti būdų, kaip padrąsinti žmones dalyvauti patikros programose, kurioms skirtos lėšos kartais lieka net nepanaudotos.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-07 13:30, atnaujinta 2018-03-02 02:39

Specialistų nuomone, reikia rasti būdų, kaip padrąsinti žmones dalyvauti patikros programose, kurioms skirtos lėšos kartais lieka net nepanaudotos.

Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) surengtame vyriausiojo respublikos onkologo ir kraštų onkologų pasitarime buvo aptarta, kaip prie žmonių priartinti onkologines paslaugas, sukurti pacientams patogią nuolatinę ligonių stebėsenos sistemą, vykdyti ir koordinuoti profilaktines vėžio patikros programas, nagrinėti kiti klausimai.

Pasak sveikatos apsaugos ministro patarėjo Arvydo Skorupsko, ministerijos politika paprasta: priartinti onkologų paslaugas prie sunkiai sergančių žmonių.

„Reikėtų, kad ne žmogus pas gydytojus šimtus kilometrų važiuotų, o pagalvoti, kaip gydytojai, bendradarbiaujant įstaigoms, galėtų atvykti arčiau žmogaus“, - sakė jis.

Pasitarime onkologai pasisakė už onkologinių pacientų stebėsenos sistemą, kuri padėtų gerinti gydymo kokybę, prailgintų ligonių gyvenimo trukmę. Žinoma, svarbu nuspręsti, kas ir kur turėtų vykdyti onkologinių pacientų stebėseną.

Šis pasitarimas buvo pirmasis po to, kai liepos pabaigoje buvo suformuotas SAM vyriausiųjų respublikos ir kraštų specialistų institutas. Jį sudaro geriausi, ligonių pasitikėjimą ir pagarbą pelnę chirurgijos, kardiologijos, onkologijos, psichiatrijos ir kitų medicinos sričių specialistai iš įvairių šalies miestų ligoninių.

Rugsėjo viduryje planuojamas kitas onkologų susitikimas, kuriame bus pateikti siūlymai, kaip spręsti dabar iškeltus klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.